Hirdetés
. Hirdetés

Kutatási projekt, hogy ne öljenek meg minket a robotok

|

Az OpenAI nonprofit kutató cég biztosítani akarja, hogy a mesterséges intelligencia az érdekünkben tevékenykedik, nem pedig ellenünk.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy az emberiség biztonságban legyen az egyre terjedő mesterséges intelligencia technológia káros hatásaitól, Elon Musk világhírű innovátor, az elektromos autókat fejlesztő Tesla vezérigazgatója és vezető technológiai cégek létrehozták az OpenAI nevű nonprofit kutatási vállalatot. Ennek célja, hogy a digitális intelligencia fejlődését olyan irányba terelje, amely az emberiség javára válik, nem csupán az anyagi előnyök szerzésére korlátozódik. Más szóval ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligenciát az emberiség érdekében fejlesszék az érintettek, ne pedig az ellen fordítsák.

A kezdeményezésben egy sor elismert mesterséges intelligencia kutató vesz részt a Stanford, a Berkeley és NYU egyetemekről. Az OpenAI nem foglalkozik termékek fejlesztésével, tevékenysége kizárólag kutatásra korlátozódik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.