Hirdetés
. Hirdetés

Lapátra tette fotóriportereit egy napilap

|

A The Chicago Sun-Times szerint a sima újságírók is tudnak iPhone-nal fotót készíteni.

Hirdetés

Csütörtökön hatalmas bombát dobva az Egyesült Államok egyik legnagyobb napilapja bejelentette, hogy azonnali hatállyal menesztette a 28 tagot számláló fotós részlegét, innentől kezdve a The Chicago Sun-Times olvasói szabadúszó fotósak, továbbá újságírók Apple iPhone-nal készített képeiben gyönyörködhetnek.


A napilap tájékoztatása szerint ennek oka, hogy a fotók mellett fokozatosan növekvő mennyiségű multimédiás tartalomra van szükségük – magyarán amennyiben az újságírók eddig képesek voltak rögtönzött mozgóképes interjúkat készíteni a telefonjukkal, akkor képeket is biztosan tudnak lőni, minek külön főállású fotóriportereket tartani.


Robert Feder, a Sun-Times egyik menesztett fotósa szerint a vállalat az „Az iPhone-os fotózás alapjai” képzés keretében már meg is kezdte a riporterek felkészítését az extra munkára. Alex Garcia, egy másik kirúgott fényképész szerint a részleg leépítése azért is problémás, mert a fotósok kiváló specializált ismeretségi körrel rendelkeznek, így olyan helyeken készíthettek képeket, ahová a megfelelő embereket és közösségeket közelről nem ismerők be sem juthatnak. Erről ugyan nem esett szó, de a most kiebrudaltak munkájára valószínűleg továbbra is számít a kiadó, csak nem főállásban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.