Hirdetés
. Hirdetés

Laptopot részletre

|

A hazai KKV-k informatikai eszközparkja elavult, a beruházások többsége ad hoc, átlagos éves értéke csekély. A Telekom részletfizetéses konstrukciót kínál.

Hirdetés

A 10-50 főt foglalkoztató hazai cégeknek több mint a háromnegyede csak az irodából éri el a levelezését, derül ki a Magyar Telekom megbízásából ez év februárjában készített reprezentatív felmérésből. A kis- és középvállalkozói szektor alacsony szintű informatikai mobilitását jelzi az is, hogy a vizsgált körben a szellemi foglalkozásúaknak csupán mintegy harmada kap a cégtől laptopot, ennél is kevesebben okostelefont (23 százalék), még kevesebben mobilinternetet (20 százalék).

A felmérésből az is kiderül, hogy a KKV-knál az eszközpark közel 60 százaléka 5 évnél öregebb (a hardver és a szoftver egyaránt). Átlagosan egy cég évente csupán nettó 340 ezer forintot költ informatikai beruházásra, és a gépcserék többsége nem előre eltervezett módon, hanem ad hoc történik. Ezzel szemben a becslések szerint fejenként 200-300 ezer forintos IT-beruházásra volna szükség az igazi modernizációhoz.

Figyelemre méltó, hogy a megkérdezett cégek 47 százaléka pendrive-on és CD-n tárolja adatait. Ami a felhőalapú megoldásokat illeti, a kisebb cégeknek mindössze a 2 százaléka él a lehetőséggel. Ugyanakkor az is igaz, hogy összességében a KKV-k 65 százaléka nem saját e-mail rendszert használ.

A Telekom a hazai kis- és középvállalkozók kétharmadánál van jelen távközlési szolgáltatásaival. Ezen kört célozzák most meg hasonló, havidíjas konstrukcióval, az informatika területén. Céljuk, hogy a cégeknek a lehető legkevesebb macerát jelentse az eszközök beüzemelése és használata – tájékoztatott Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Igazodva a piaci igényekhez, irodai eszközöket, elsősorban laptopokat, valamint azokhoz kapcsolható mobilinternet csomagot kínálnak, kezdeti beruházási költségek nélkül. Részletfizetési konstrukcióról van szó, nem bérleti konstrukcióról. A törlesztés lejártával – 24 hónap múlva – az eszközök a cégek tulajdonába kerülnek. Az eszközöket a szolgáltató beüzemeli, a helyszínen átmenti a régi gépen tárolt adatokat az újra, valamint a későbbiekben telefonos és online üzemeltetési segítséget nyújt.

Az újonnan megrendelt gépekre Office irodai szoftvercsomagot ajánl a Telekom. Az Office 365 szolgáltatás nagyvállalati kategóriájú szolgáltatásai bármilyen méretű vállalkozás számára elérhetők. A felhőszolgáltatásnak köszönhetően az Office programok mindig a legfrissebb, jogtiszta verzióban állnak készen, és segítségükkel az internetre való csatlakozást követően bárhonnan elérhetőek a céges dokumentumok, e-mailek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.