Hirdetés
. Hirdetés

Lejtmenetben az Apple?

|

Négy éve nem volt ilyen alacsony az Apple részesedése a globális okostelefon-piacon, mint 2013 második negyedévében.

Hirdetés

Az Apple 31,2 millió iPhone okostelefont adott el a június végéig tartó három hónapban, de a cég eladásnövekedése nem tudott lépést tartani a globális piac bővülésével.

 

Az Apple részesedése közel négy éve legalacsonyabb szintjére csökkent a globális okostelefon-piacon a június végével zárult negyedévben.

Az amerikai ABI Research piackutató cég adatai szerint a szegmensben az Apple részesedése 13,1 százalék volt az idei második negyedévben. Ez 2009 harmadik negyedéve óta a legalacsonyabb és elmarad a tavalyi második negyedévi 16,6 százaléktól.

Az Apple 31,2 millió iPhone okostelefont adott el a június végéig tartó három hónapban. Ez ugyan több az egy évvel korábbi 26 millió készüléknél, de a cég eladásnövekedése nem tudott lépést tartani a globális piac 52 százalékos bővülésével.

Az okostelefon-piac képzeletbeli tortájából a legnagyobb szelet a dél-koreai Samsungé, a második helyen áll az Apple, a harmadik a dél-koreai LG Electronic, a negyedik a kínai Lenovo Corp. - az ABI számításai szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.