Hirdetés
. Hirdetés

Lejtőn a Sanyo

|

Lemondott a Sanyo elnöke. A hivatalos közlemény szerint ez nincs összefüggésben a cégnél megállapított könyvelési szabálytalanságokkal.

Hirdetés

Hétfőn bejelentette lemondását Tomojo Nonaka (képünkön), az első nő, aki egy vezető japán elektronikai cég élére került. Nonakát 2005-ben nevezték ki a Sanyo Electric elnökének, mégpedig úgy, hogy semmilyen menedzseri vagy technológiai tapasztalattal nem rendelkezett, ugyanis korábban televíziós műsorvezető volt (egyes vélemények szerint vele akarták megformálni Carly Fiorina japán megfelelőjét).

A Financial Times információi szerint Nonaka személyes okokkal indokolta lemondását. Az elnök asszony nem reagált a londoni lap megkeresésére. Ugyanakkor arra a felvetésre, miszerint távozása kapcsolatban lenne a cégnél folyamatban lévő pénzügyi vizsgálattal, a Sanyo közleményben válaszolt: "Voltak belső viták arról, hogy hogyan kezeljük a vizsgálat körüli problémákat, de távozása nincs közvetlen kapcsolatban ezekkel a vitákkal". A helyi sajtó információi szerint a Sanyo "szürke zónát" aknázott ki a japán könyvelési eljárásban, hogy elrejtse a 2003-as pénzügyi évben keletkezett egymilliárd dolláros veszteséget.

A japán vállalat nem csak pénzügyi gondokkal küzd, hanem többek között a márkanév romló elismertségével és gyengülő versenyképességgel. A legfőbb bevételi forrásainak termékei, a digitális kamerák, a mobiltelefonok és az elemek és akkumulátorok árai mind csökkentek, annak ellenére, hogy ezen piacok mindegyike bővült.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.