Hirdetés
. Hirdetés

Lendületben a fintechek

|

Nem kevesebb, mint 407 pályázat érkezett be a Raiffeisen Bank International AG (RBI) "Elevator Lab" elnevezésű fintech együttműködési programjának második szakaszában. Ez több mint húsz százalékos növekedést jelent az első szakaszhoz képest.

Hirdetés

Az Elevator Lab hat előre meghatározott területen várta a termékeket és megoldásokat fejlesztő fintech start-up vállalatok jelentkezését. A benyújtott pályázatok 23%-a (94 db) kapcsolódott a "Nyílt bankolás" területéhez, ezt követte a "Fejlett analitika" (89 db; 22%), illetve a "Befektetési és kereskedési technológia" (61 db; 15%).

Hirdetés


A fennmaradó három terület, az "Új fióki élmény", a "RegTech" (a szabályozásnak való megfelelést biztosító technológiák) és a "Corporate Banking" (nagyvállalati banki szolgáltatások) az összes pályázat 36%-át (147 db) tették ki. Ez az arány összhangban van azzal, hogy a KKE térségben mind a működő start-up cégek száma, mind a befektetett tőke szempontjából a fizetési szolgáltatások területe a legaktívabb fintech szegmens.



A pályázatok többsége Európából érkezett (74%), ezt követte a második helyen Ázsia (17%), harmadikként pedig Észak-Amerika (7%). A jelentkezések 42%-át (171 db) Közép-Európából, többek között Magyarországról nyújtották be.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora sikerrel zárult az Elevator Lab jelentkezési szakasza. Az Elevator Lab tovább bővült, ugyanakkor még jobban a KKE térségre összpontosít. Ezúttal csaknem kétszer annyi pályázat érkezett a KKE régióból, mint az első szakaszban. Augusztus végéig áttekintjük az anyagokat, hogy kiválaszthassuk azt a 30 start-up céget, amelyek lehetőséget kapnak arra, hogy meggyőzzék magas beosztású tisztviselőkből álló zsűrinket saját koncepciójuk értékeiről" - mondta Johann Strobl, az RBI vezérigazgatója.

Az együttműködési programban résztvevő öt start-up vállalkozást október elején Bécsben választják majd ki. Az RBI sikeres kísérleti projekteket valósított meg az Elevator Lab első szakaszának öt döntősével, és szerződést kötött az osztrák RegTech start-up céggel egy csoportszintű újgenerációs üzleti KYC megoldás (Know Your Customer/Ismerd meg ügyfeled) kifejlesztéséről és megvalósításáról.

Az Elevator Lab további ütemtervével kapcsolatos részletek megtalálhatók a program weboldalán: www.elevator-lab.com.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.