Hirdetés
. Hirdetés

Letaglózza az EU a Google-t

|

A trösztellenes törvények megsértése miatt júliusban akár 11 milliárd dolláros büntetést is a nyakába varrhatnak, ráadásul át kell alakítania az Androidot.

Hirdetés

Hirdetés

Gigabírság elé néz a Google. A Financial Times arról számolt be, hogy az EU Androiddal kapcsolatos trösztellenes vizsgálata befejeződött, és a bírság bejelentésére valamikor júliusban kerülhet sor.

Az EU a riválisok panaszai alapján az vizsgálta, hogy a Google valóban visszaél-e szoftverpiaci fölényével a mobiloknál.

A vád szerint a Google csak akkor engedi a hozzáférést a Google Play Store-hoz, ha a mobilgyártók a Chrome-t és a Google keresőjét is felteszik a mobilra, és azt is megakadályozta, hogy Android-klónokat futtató eszközöket fejlesszenek.

A büntetés elvi maximuma 11 millárd dollár, ami az Alphabet (a Google-anyacég) egész éves forgalmának tíz százalékát tenné ki.

Tíz éve a Microsoft a Windows Media Player, illetve az Internet Explor és Windows összekapcsolása miatt kapott ki az EU-tól, és ennek nyomán kénytelen volt átalakítani a Windows, ami sokat lendített a Firefox és Chrome karrierjén.

A Google most hasonló helyzetben van, mint a Microsoft, és a bírság összegénél is jobban fájhat a feje amiatt, hogy változtatásokra kényszerülhet az Androidon belül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.