Hirdetés
. Hirdetés

Leválik a Thunderbird a Mozilláról

|

A Mozilla külön szervezetet hozott létre a Thunderbird email-kliens további fejlesztésére.

Hirdetés

A Mozilla Corp. profitorientált céget hozott létre a Thunderbird email-kliens fejlesztésére. Az új cég 3 millió dolláros költségvetéssel kezdi meg működését - közölte a Mozilla. A lépés hasonló ahhoz, mint amelyet a Mozilla Alapítvány tett 2005-ben, amikor létrehozta a Mozilla Corp.-ot a Firefox böngésző fejlesztésére. Mitchell Baker, a Mozilla vezérigazgatója blogján jelentette be, hogy az új szervezetnek még nincs neve, egyelőre a MailCo néven emlegetik.

A MailCo többhónapos viták nyomán született meg. Baker (aki az Alapítvány elnöke is) akkor kijelentette, hogy mivel a Mozilla Corp. elsődleges prioritása a Firefox fejlesztése, le kell választania magáról a Thunderbird-et. Több lehetőséget is felvázolt, konkrétan: létrehoznak egy új nonprofit szervezetet, hasonlóan a Mozilla Alapítványhoz; új leányvállalatot alapítanak kizárólag a Thunderbird fejlesztésére; "elengedik" a Thunderbird-et, hogy a közösség fejlessze. Scott MacGregor és David Bienvenu, a Thunderbird vezető fejlesztői az utóbbira szavaztak, de a Mozilla a második utat választotta.

A tervek szerint az új szervezet nem csupán email-kliensen fog dolgozni, hanem más kommunikációs szoftvereket is fejlesztenek majd. Baker még nem közölte, hogy a Mozilla Corp.-nál dolgozó Thunderbird-fejlesztők az új cégben is folytathatják-e munkájukat, de a vezérigazgató blogbejegyzése arra utal, hogy nem. Mint írta, a 3 millió dollárt főként arra fordítják, hogy kis csapatot hozzanak létre olyan emberekből, akik lelkesednek az email és az internet-kommunikációs iránt. Sem Scott MacGregor sem David Bienvenu nem nyilatkozott még a tervekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.