Hirdetés
. Hirdetés

Magyarországon az Oracle új SOA megoldása

|

A szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) egyszerűbb fejlesztését, bevezetését és felügyeletét teszi lehetővé az Oracle SOA Suite 10g3.

Hirdetés

A szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) egyszerűbb fejlesztését, bevezetését és felügyeletét lehetővé tevő Oracle SOA Suite 10g3 hazai bemutatóján, az Oracle Technológiai Napon a szoftvercég ismertette a HP-vel és az Intellel ezen a téren kialakított stratégiai együttműködését is.

Az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád részeként megjelenő Oracle SOA Suite 10g 3. változata számos tekintetben jelent előrelépést a szolgáltatásorientált architektúra egyszerűbb bevezetése terén. Ilyen például a néhány kattintással végrehajtható telepítés, a továbbfejlesztett Enterprise Service Bus (ESB) vállalati szolgáltatáscsatorna, a fejlettebb humán workflow-funkciók, a webszolgáltatások hatékonyabb biztonsági és együttműködési funkciói, valamint szélesebb körű SOA-irányítási lehetőségek, mint például a továbbfejlesztett szolgáltatástár és felügyeleti modul a webszolgáltatásokhoz. A nagy teljesítményű és többprotokollos ESB szolgáltatáscsatornával jelentősen csökkenthető a szolgáltatásorientált architektúrán belül működő heterogén szolgáltatások és alkalmazások programozási igénye.

A megoldáscsomagnak a szolgáltatások összehangolt működéséért felelős összetevője, az Oracle BPEL Process Manager továbbfejlesztett humán workflow-funkciókkal rendelkezik, amelyek az összetett feladattovábbítás és probléma-továbbutalás kezeléséhez egyszerűsített munkafolyamat-tervezőt és új algoritmusokat biztosítanak. Az Oracle BPEL Process Manager része még egy új tesztelési keretrendszer, amely teljesen automatikus folyamattesztelést kínál, és szimulálja a szolgáltatásokat a SOA-alkalmazások felé. Újdonság még az a döntéshozatali szolgáltatás, amellyel a fejlesztők a BPEL-tervezőből könnyen integrálhatják az Oracle, az ILog és egyéb szabályfeldolgozók üzleti szabálykészleteit.

Az Oracle HP-val és Intellel kialakított együttműködésének eredménye egy új, nyílt ipari szabvány, amely segít az IT-források és -beruházások, valamint a vállalati üzleti stratégia összehangolásában. A HP Intel-alapú szerverei és az Oracle köztesszoftver családja révén a szervezetek rugalmasan kezelhető, nagy megbízhatóságú architektúrát alakíthatnak ki elérhető áron. A szolgáltatások és platformok közös fejlesztése szorosabb az alkalmazásintegrációt, ezáltal az erőforrások racionálisabb felhasználását teszi lehetővé, így felgyorsíthatja az átmenetet a SOA és a számítóhálózatok, a grid között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.