Hirdetés
. Hirdetés

Majdnem tíz

|

Csaknem 10 százalékkal növekedett egyetlen esztendő alatt a lapkaeladás, jelezte a Semiconductor Industry Association (SIA) hétfői közleményében.

Hirdetés

A 9,4 százalékos világpiac-bővülést a mobiltelefonok és a szórakoztatóelektronikai eszközök termelésének bővülése táplálta. A lapkák piacának értéke 18,1 milliárd dollárról 19.,7 milliárd dollárra nőtt 2006. májusára. A folyamatot azért a PC-piac is segítette: a DRAM memórialapkák szegmense 13,7 százalékos növekedést mutatott be.

A nagy kereslet ugyanakkor nem vitte fel az árakat. A felhasználók legnagyobb örömére az erős versenyhelyzet alacsonyan tartja számítógépek, így a beszerelt lapkák árait is.

A SIA szerint a növekedés továbbra is erős lesz: ismét 9-10 százalékra számítanak 2007. májusáig.
A mostani növekedés élharcosa az ázsiai-csendes óceáni térség volt, 15 százalékos bővüléssel. Az átlagon felül teljesített Amerika is, 9,6 százalékkal. A gyengélkedő európai gazdaság viszont alaposan lemaradt: az öreg kontinensen csupán 0,5 százalékkal kelt el több lapka, mint az előző tárgyévben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.