Hirdetés
. Hirdetés

Már azt is tudni vélik, ki veszi meg az LG teljes mobilos részlegét

|

A cég ezen szegmense évek óta veszteséget termel, így egy forrás szerint komoly esélye van annak, hogy végleg leépíthetik a mobilos részleget, ami a források szerint Vietnámba költözik.

Hirdetés

Bár az LG egykor viszonylag erős felhozatallal rendelkezett a mobiltelefonok terén, sohasem tudott olyan mértékben az élvonalba kerülni, mint a Samsung, az Apple vagy a Huawei. Bár a gyártó rendre előáll olyan korszakalkotónak tűnő ötletekkel, mint legutóbbi, kigörgethető kijelzőjű mobil-tervük, az áttörés egészen idáig elmaradt. Mivel ez a bevételeiken is meglátszik, így a fejeseknek a hírek szerint mostanra fogyott el a türelme.

Hirdetés

A The Korea Herald értesülései szerint a dél-koreai cég vezérigazgatója, Kwon Bong-seok olyan üzenetet küldött az alkalmazottaknak, melyben azt sugallja, hogy komoly változások jönnek. Eszerint a mobilos részleg alkalmazottainak 60 százalékát a cég más területeire vezénylik át.

Kwon 2020 eleje óta tölti be a legmagasabb pozíciót a vállalatnál, és kinevezésekor megígérte, hogy az LG telefonos divízióját 2021-re felvirágoztatja. Ez a bevételi adatok szerint nem történt meg, így most nehéz döntéseket kellet meghoznia.

A nem ez az első alkalom, amikor felmerül, hogy becsukják a vállalat mobilos részlegét, hiszen az már korábban is veszteséges volt. 2013-ban már komolyan felmerült a bezárás, azonban a következő részben sikerült pozitívba görbíteni a szaldót. 2015-ben azonba ismét veszteségessé vált a divízió és ez sajnálatos módon azóta sem változott. A cég egyik képviselője így reagált a pletykákra:

"[Az LG] elkötelezett abban, hogy olyan irányba induljon, mely a legjobb a vállalatnak és a telefonos üzleteinek. Még semmilyen döntés nem lett véglegesítve, minden beszámoló, amely mást állít, puszta spekuláció"

A cég mobilos bevételei decemberben 1,7 százalékkal csökkentek, ekkor jelentették be, hogy az olcsóbb készülékeik tervezését és előállítását külsős gyártókhoz szervezik ki. Meg nem erősített források már azt is pedzegetik, hogy a vevő kiléte sem titok többé, egy vietnámi cégcsoport lehet az új tulajdonos. A VinGroup már eddig is kapcsolatban állt a koreai vállalattal, hiszen az olcsóbb és középkategóriás LG készülékek gyártását hozzájuk szervezte ki az LG. A csoport így Vietnám harmadik legnagyobb mobilgyártója a Samsung és az Oppo helyi képviseletei után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.