Hirdetés
. Hirdetés

Már megint ütik a Huawei-t

|

Bár az utóbbi időben enyhülni látszott a viszony az amerikai kormánnyal, Trump elnök most ismét nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezte a kínai gyártót, és a teljes kereskedelmi tilalom mellett tört lándzsát.

Hirdetés

Hirdetés

Trump elnök újból kifejezte aggodalmát a Huawei-jel kapcsolatban, és kijelentette, hogy nem akar üzletelni a kínai távközlési óriással. Azt is elmondta, hogy nagyon bonyolult lenne a Huawei bizonyos üzletrészeit kiemelni a tilalom alól.

Jelen pillanatban az a valószínűbb, hogy nem fognak üzletelni a kínai gyártóval, közölte a riporterekkel Trump, és hozzátette, hogy ő maga a nemzetbiztonsági kockázatok miatt a teljes tilalom mellett van.

A Huawei régóta az amerikai politika célkeresztjében van, mivel sokan úgy vélik, hogy szorosan kötődik a kínai kormányhoz, és eszközeit kémkedésre is fel lehet használni. A kínai gyártó ezeket a vádakat folyamatosan cáfolja.

Májusban az amerikai kormány feketelistára tette a Huawei-t, és az amerikai cégek csak külön engedéllyel üzletelhettek a kínai gyártóval. A Kereskedelmi Minisztérium ugyanakkor részleges feloldást adott a Huaweinek a korlátozások alól: ez most lejárt, és a minisztérium meghosszabbítja, mert így akarnak időt biztosítani az amerikai cégeknek az átálláshoz. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.