Hirdetés
. Hirdetés

Mark Zuckerberg nem egyezkedik Trump elnökkel

|

A Facebook vezérigazgatóját folyamatos kritikák érik amiatt, hogy nem regulázza meg kellőképpen az amerikai elnök bejegyzéseit, de szerinte ennek hátterében semmilyen titkos alku nincs.

Hirdetés

Mark Zuckerberg és a Facebook egyre hevesebb kritikákkal kell szembenézzen, amiért a struccpolitikát követik, és nem hajlandóak megfelelő mértékben szűrni az álhíreket és a gyűlöletbeszédet - ennek következtében több cég is bojkottálja hirdetéseivel a platformot. Donald Trump elnök sohasem az átgondolt és kifinomult kommunikációjáról volt híres, és őt is többször kapták azon, hogy valótlanságokat terjeszt; a Facebook valamiért nem lépett fel ellene, ami miatt többen azt kezdték hangoztatni, hogy valamilyen titkos megállapodás lehet a cég és a politikus között.

Hirdetés

Zuckerberg az Axiosnak adott interjút, ebben pedig egy ponton kitért a háttéralkut érintő pletykákra:

"Hallottam ezt a spekulációt, szóval hadd tisztázzak valamit: nincs semmilyen megállapodás. Igazság szerint az egész ötlet elég nevetségesen hangzik."

A pletykák azután kaptak szárnyra, hogy Mark Zuckerberg és más Facebook részvényesek tavaly októberben együtt vacsoráztak Donald Trumppal a Fehér Házban. Erre azt reagálta, hogy a vacsorát csak azért fogadta el, mert éppen a környéken járt, és mert az Egyesült Államok elnöke hívta; ugyanúgy megtette volna ezt az Obama-kormány ideje alatt is.

Az utóbbi időkben több közösségi platform, többek között a Twitter is elkezdett komolyan fellépni a gyűlöletbeszéd és az álhírek ellen, melynek Trump egyes bejegyzései is áldozatul estek. A Facebook viszont sokkal megengedőbb ezekkel szemben, valószínűleg emiatt erősödhettek meg a kritikus hangok. Az sem segít a cég megítélésén, hogy a nemrég beharangozott legfelsőbb bíróságot, mely az oldalra felkerülő kétes valóságtartalmú bejegyzéseket vizsgálná és szükség szerint távolítaná el, csak az amerikai elnökválasztás után állítják fel, márpedig az előző kampány alatt hatalmas problémát okoztak a Facebookon terjedő álhírek.

Trump egyébként az utóbbi időkben a Facebook számára sem kedvező döntéseket hoz; ezekkel elsősorban a Twittert akarja büntetni, amely elsőként állt bele az elnök hamis adatokra alapozó bejegyzéseibe. Ha ez a perpatvar elmélyül, akkor az elnök kizárólag általános, minden közösségi médiát érintő szabályozásokkal tud majd odaszúrni a Twitternek, amiből Zuckerberg cége is rosszul jöhet ki - ekkor talán majd ők is jobban utánanéznek a Trump bejegyzéseinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.