Hirdetés
. Hirdetés

Megalakulhat a mamut hálózati cég

|

Az Európai Bizottság jóváhagyja a Nokia Networks és a Siemens mobil- és vezetékes hálózatokkal foglalkozó részlegének tervezett összeolvadását.

Hirdetés

A Nokia és a Siemens 2006. június 19-én számolt be a Nokia Networks és a Siemens mobil- és vezetékes hálózatokkal foglalkozó részlegének összeolvadását célzó terveiről. A létrejövő új vállalatot a tervek szerint Nokia Siemens Networksnek fogják nevezni. A 2005-ös naptári évben 15,8 milliárd eurós bevételt hozó új cég egyedülálló helyzetéből adódóan a konvergáló távközlési piacra szánt termékek és szolgáltatások átfogó kínálatával vonzó lehetőségeket kínál ügyfeleinek. A Nokia és a Siemens tervei szerint az új vállalat 2007 januárjától működik.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint a tranzakció nem korlátozza a hatékony versenyt a mobil-, illetve a vezetékes távközlési hálózatok és szolgáltatások piacán. A frissen megalakuló Nokia Siemens Networks leendő vezérigazgatója, Simon Beresford-Wylie üdvözölte a döntést, amit fontos lépésnek tart az egyesülés teljes körű hatósági jóváhagyásához, és kiemelte, hogy ez a fogyasztók számára is jó hír.

"Az Európai Bizottság mostani döntése kulcsszerepet tölt be a tranzakció lebonyolításához szükséges engedélyek megszerzésében. Mivel néhány országban még tart az engedélyeztetési folyamat, a Bizottság mostani döntése alapján bízunk benne, hogy az összeolvadás a kitűzött határidőig lezárul."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.