Hirdetés
. Hirdetés

Megatrend mérleg

|

Nyereséggel zárta a 2006-os évet is a tavaly 20 éves Megatrend Zrt. Idén a romániai leányvállalatnál is nyereségre számítanak.

Hirdetés

A Megatrend Zrt. 1,5 milliárd forintos árbevétellel, 122 millió forint nyereséggel zárta a 2006-os évet. Egy évvel korábban a Megatrend Zrt. árbevétele 1,4 milliárd forint volt, üzemi eredménye pedig 90 millió forint. Az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer felhasználói köre a 2006-os évben 10 új ügyféllel bővült, így jelenleg már több mint 200 cégnél használják az Infosys-t. Az államigazgatás területén is sikeres volt tavaly a Megatrend, többek között a Magyar Közút Kht.-nál és a Környezetvédelmi Minisztériumnál folytatott projekteket a cég. Az államigazgatás területén közel 400 millió Ft árbevételt produkált 2006-ban a vállalat.

"A hazai versenyszférában gyakorlatilag beállt a vállalatirányítási rendszerek piaca, ezért is annyira fontos számunkra az államigazgatás területe, illetve a külföldi piacok meghódítása. A Megatrend Zrt. az államigazgatási területen 500 millió Ft-os árbevételt tervez 2007-ben" - mondta a Megatrend elnök-vezérigazgatója, K. Szabó Imre (képünkön).

A Megatrend filozófiája az, hogy az államigazgatási projekteknél a versenyszférában használatos megoldásokat kell alkalmazni, ugyanazt a hatékonyságot kell elérni. Az illetékes döntéshozóknak át kellene venniük azt a szemléletet, hogy a közigazgatásban is minden egyes projektnek meg kell térülnie, ugyanúgy, mint a versenyszférában. Az informatikai beruházás nem közpénztemetőnek kell lennie, hanem forrásteremtőnek - tette hozzá a Megatrend vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.