Hirdetés
. Hirdetés

Megint perelik a játékkiadót

|

Ezúttal Flint városa és annak nyugdíjpénztára perelte be a Take-Two játékkiadót, azt állítva, hogy az félrevezette a befektetőket, és bennfentes tőzsdeműveleteket hajtott végre.

Hirdetés

Az eljárás szerint a kiadó, melynek olyan nagyságrendű videojátékai jelentek meg, mint a Grand Theft Auto, becsapta a befektetőket, beleértve Flint nyugdíjalapját is azzal, hogy nagyobbnak tüntette fel a vállalat erejét, elkendőzve a tényt, hogy legnépszerűbb játékukat a nagyobb áruházak is levették a polcokról a kirobbant szexuális tartalom körüli botrány miatt, amit azóta sokan csak Hot Coffee-ügynek neveznek.

A játékot már számtalanszor támadták, több tucat pert indítottak ellene, s ezeket a kiadó ügyesen felhasználta a játék népszerűsítésére. E legújabb ügy szóvá teszi, hogy a Take-Two szándékosan elrejtette ezt az úgynevezett Hot Coffee modifikációt, amit elővarázsolva szexuálisan provokáló képsorok jelenhetnek meg a képernyőn. E funkció elrejtésével a játék valóban megkaphatta a "Éretteknek 17+" kategóriába sorolást, pedig az ügy benyújtói szerint kizárólag a "Felnőtt 18+" besorolást érdemelte volna a termék, s ilyesmiket a nagyobb boltok már nem forgalmazhatnak.

Flint városának nyugdíjalapja azért érdekelt a fentiekben, mert vásárolt a Take-Two részvényeiből abban a reményben, hogy az jó befektetés, látva a vállalat sikereit. Ezt követően belső vállalati munkatársak illegális úton 18 millió dollárnyi részvényt kimentettek, tudván azt, hogy az árfolyam hamarosan zuhanásba kezd a botrányok miatt. És ez így is történt: a részvényvásárlást követően nem sokkal kirobban a hír, hogy a Grand Theft Auto játéksorozat legújabb részét több helyen is betiltották, melynek hatására zuhanásba kezdett a vállalat részvényárfolyama.

Don Williamson polgármester közleményében az áll, hogy "Flint adófizetői és nyugalmazott rendőri vagy tűzoltósági alkalmazottaink nem nézik jó szemmel, ha becsapják őket. Nem csak a város nyugdíjalapja csappant meg a részvényvásárlás miatt, de az is véka alá került, amit és ahogyan ez a játékkiadó vállalat el próbált hitetni vagy adni."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.