Hirdetés
. Hirdetés

Mégis megveszi a Microsoft a Yahoo-t?

|

Kiszivárgott információk szerint Redmond titokban ismét a Yahoo-ra ácsingózik.

Hirdetés

Több mint egy hónapja maga Steve Ballmer árulta el, mennyire örültek végül Redmondban azért, hogy nem jött össze az egykor szebb napokat látott Yahoo felvásárlása (bővebben itt). Ehhez képest ma kiderült, hogy a Microsoft ismét a portálcégre vadászik - igaz, ezzel nincsen egyedül. Bill Gates cége úgynevezett titoktartási megállapodást (NDA) írt alá egy lehetséges Yahoo akvizícióval kapcsolatban, több magántőke-befektetéssel foglalkozó vállalattal (Silverlake, TPG Capital) együtt. A The New York Times-ban megjelent információ forrása névtelen kívánt maradni.

A beszámoló szerint a befektetőcégek jelenleg a Yahoo könyvelését vizsgálják, a Microsoft pillanatnyi szerepe nem ismert.

Játszd újra, Sam!
Redmond három éve már nekifutott a Yahoo bekebelezésének. A Google-ellenes harc egyik kulcsfigurájaként nagy jelentőséget tulajdonított a portálcég felvásárlásának: a Microsoft egészen 45 milliárd dollárig emelte a tétet. Ám a Yahoo végül elutasította az ajánlatot, így az üzlet meghiúsult. Amint azt fent említettük, a Microsoft nagy megkönnyebbülésére, jelentette be nemrég Ballmer, ám most úgy tűnik, nem adták fel teljesen ez irányú terveiket.

Ezúttal nem egyedül pályáznak a Yahoo-ra. A három évvel ezelőtti ajánlat egyébként gazdaságilag igen rossz pillanatban született, hiszen abban az időszakban robbant ki a világgazdasági válság, a Lehman Brothers bedőlésére egyik nagy cég sem számított. A Yahoo újból eladósorba kerülésével biztosan alacsonyabb áron cserélhetne gazdát, jelentős kiadásokat spórolva meg ezzel a leendő vevőnek, legyen az akár a Microsoft, akár más befektető.

Az eltelt három évben nem sikerült kilábalnia a Yahoo-nak a korábbi években bekövetkezett másodrangúvá válásából. Jól jelzi ezt, hogy idén szeptemberben megszabadultak Carol Bartztól, a vállalat utolsó vezérigazgatójától, aki képtelennek bizonyult a válságból kivezető útra terelni a céget. Azt a céget, amely egyébként szoros kapcsolatot ápol a Microsofttal: többek között a keresőpiacon és az online hirdetések területén is számos megállapodás köti össze a két IT-gigászt.

Mit hoz a jövő?
Arról, hogy vajon létrejön-e akvizíciós szerződés a két vállalat között, egyelőre nem lehet biztosat tudni. A két érintett nem kívánta kommentálni a The New York Times értesülését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.