Hirdetés
. Hirdetés

Mégse lesznek olyan olcsók a Blu-ray filmek?

|

A nemrég elterjedt információkkal ellentétben a Sony új, kiváló minőségű képet és hangot tárolni képes optikai lemezformátumán, a Blu-ray lemezeken megjelenő filmek mégsem lesznek annyira olcsók.

Hirdetés

Az eredetileg 23,45 dolláros végfelhasználói ár ugyanis nem tartalmazza a Sony által szedett jogdíjakat. Ezeket is beleszámítva akár 50%-kal is többe kerülhetnek majd a Blu-ray lemezeken kiadott filmek a hagyományos DVD-khez képest.

A Sony Pictures volt az első filmstúdió, amely nyilvánosságra hozta, várhatóan nyár elején piacra kerülő első Blu-ray filmjeinek majdani árát. A konkurens HD-DVD támogatói ezt még nem tették meg.

A Sony szerint a boltokon múlik, hogy mennyiért adják végül is a filmeket, de mint utólag kiderült, a tegnap közölt 23,45 dollár nagykereskedelmi ár. A korábbi, nem premierfilmek Blu-ray-es változatai azonban a korábban közölt 17,95 dollárért vásárolhatók majd meg. Abban tehát igaza volt a Sonynak, hogy lesznek olyan alkotások, amelyek a DVD 1997-es debütálása idején érvényes árak szerint kerülnek értékesítésre.

A tervek szerint nyártól kezdődően havonta 4-4 új Blu-ray filmet dobna piacra a Sony, amit év végére havi 10-re emelne. Ez nagyban függ majd a vásárlók reakciójától. Mindenesetre a szóvivőjük úgy nyilatkozott, hogy igyekeznek időben kiszélesíteni a lejátszók és a lemezek termékskáláját annyira, hogy az egyszerű érdeklődők és a komolyabb vásárlók igényeit egyaránt kielégíthessék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.