Hirdetés
. Hirdetés

Mégsem érdeklődik a Facebook az Opera iránt?

|

A norvégoknak sikerült meghosszabbítaniuk az alapértelmezett keresőmotoros szerződést a Google-lel.

Hirdetés

Idén már többször is felröppentek pletykák, miszerint a Mark Zuckerberg nevével fémjelzett közösségi portál érdeklődhet a számítógépekre és mobilokra egyaránt böngészőt kínáló Opera Software iránt, a spekulációk szerint az akvizíció elsődleges célja a norvégok mobilos szoftvereinek megszerzése lenne.


Sajnos az utóbbi hetekben nagy csend honolt a témában, most pedig egy közvetett bizonyíték arra utal, hogy ha voltak is tárgyalások a felek közt, akkor azok vélhetően zsákutcába futottak: az Opera nemrég bejelentette, hogy a Google 2014 augusztusáig biztosan az alapértelmezett kereső marad a webböngészőiben, hiszen sikerült meghosszabbítaniuk a cégek közti együttműködési szerződést.


Természetesen ez nem megdönthetetlen bizonyíték, ám egy belátható időn belül megvalósuló, Facebook általi felvásárlás esetén az Opera valószínűleg nem kötne már ilyen szerződést a Google-lel, különösen annak fényében, hogy a közösségi webhely állítólag a Binget üzemeltető Microsofttal ápol közeli kapcsolatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.