Hirdetés
. Hirdetés

Megszólalt a DIGI a 4iG-s felvásárlásáról

|

A 4iG és a DIGI romániai leányvállalata szerződést kötött a DIGI magyar üzletágának lehetséges felvásárlásáról.

Hirdetés

A Digi Communications NV tájékoztatta befektetőit és a piacot 2021. március 29-én, hogy román leányvállalata és a 4iG Nyrt. előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI Kft.), és a leányvállalatok, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról.

A felek megállapodásának értelmében a 4iG 100%-os tulajdonrészt szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában.

Hirdetés

A felek a felvásárlást 2021. szeptemberéig kívánják végrehajtani a DIGI Kft. és a leányvállalatok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően.

A DIGI a tranzakcióval kapcsolatban a hivatalos tájékoztatón kívül egyéb információt nem kíván közreadni - tájékoztatták lapunkat.

A DIGI Kft. országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki és több mint 2,5 millió jövedelemteremtő egységgel (Revenue Generating Unit, RGU) rendelkezik. 2020-ban a Csoport magyarországi konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.