Hirdetés
. Hirdetés

Megtriplázódott a digitális zeneletöltések száma

|

Világszinten megháromszorozódott a digitális zenei eladások összértéke, s így 2005-ben összesen 1,1 milliárd dollárt költöttek a felhasználók - derül ki az IFPI jelentéséből.

Hirdetés

A zenebolondok összesen 420 millió számot tettek magukévá (legálisan), ami hússzor több, mint két évvel korábban. Ugyanezen időszakban a zenei kiadóvállalatok által licenszelt zenei anyagok száma "csupán" duplájára növekedett, s így ez összesen kétmillió új dalt jelent. A legfrissebb elemzések szerint a kiadók összbevételének mintegy 6%-a származik az ilyen digitális letöltő szolgáltatásokból. Ez a szám két évvel korábban gyakorlatilag nulla volt.

Európa két legnagyobb digitális piaca, Németország és Nagy-Britannia az IFPI elemzői szerint olyan mértékben növekedett, hogy a legálisan letöltött zenei tartalmak már túlszárnyalták az illegális úton szerzett zenéket. A mobiltelefonos csengőhangok iránti kereslet is rohamosan emelkedik. Becslések szerint a zenei vállalatok digitális bevételeinek mintegy 40%-a ezekből a mobil tartalmakból származik.

Az előrejelzések szerint a folyamat tovább gyűrűzik. A kiadók egyre inkább érdeklődnek a digitális letölthető tartalmak által kínált lehetőségek iránt, a felhasználók száma pedig szintén erőteljesen növekedik, természetesen elsősorban a fejlett, nyugati országokban. A legnépszerűbb digitális letöltőközpontok az Apple féle iTunes, a Musicload és az MSN.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.