Hirdetés
. Hirdetés

Megvált a Vertu 90 százalékától a Nokia

|

Ezen felül jövő év végéig újabb 10 ezer alkalmazottját is meneszteni fogja a cég.

Hirdetés

A Windows Phone operációs rendszerrel az okostelefonos világ véráramába visszavágyó Nokia tegnap több bejelentést is tett, többek közt a korábbi pletykáknak megfelelően megvált a Vertu nagy részétől; a luxusmobilokat gyártó vállalat 90 százalékos tulajdonrészét az EQT VI befektetői csoport vásárolta meg.


Nem hivatalos információk alapján a vevő 200 millió eurót fizethetett a finneknek, amely rövid távon megtérülő befektetésnek mondható annak fényében, hogy a Vertu éves bevétele a spekulációk szerint 200-300 millió euró körül van.


A finnek ezen felül bejelentették, hogy 2013 végéig világszerte újabb 10 ezer alkalmazottat fognak elbocsájtani: a németországi Ulmban, és a kanadai Burnaby-ban lévő gyárakat már biztosan bezárják majd, míg a tervek szerint a finnországi Saloban lévő telephelyükön ugyan szintén le fogják állítani a termelést, ám a helyi kutatási és fejlesztési részleget meg kívánják tartani.


Az újonnan leépítendők közt ezúttal felsővezetők is találhatóak, többek közt Jerri DeVard (marketing igazgató), Mary McDowell (a „butafonos” részleg alelnöke), és Niklas Savander (az értékesítési részleg alelnöke) is elhagyja majd a céget.


A Nokia tájékoztatása szerint az elbocsájtásokkal 3 milliárd euróra kívánják redukálni a cég 2013-as működési kiadásait, ezen összeg 2010-ben 5,25 milliárd euró volt. Megemlítendő, hogy az újabb elbocsájtási hullámmal együtt már 40 ezerre fog nőni a finn vállalat által 2010 óta elküldött munkatársak száma.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.