Hirdetés
. Hirdetés

Megvan a Microsoft új pénzügyi igazgatója

|

A vállalat történetében először tölti be nő a pozíciót.

Hirdetés

Legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésének nyilvánosságra hozatalával párhuzamosan a Microsoft bejelentette, hogy Peter Klein pénzügyi igazgató 11 évnyi aktív szolgálat után az aktuális negyedév végeztével elhagyja a vállalatot, méghozzá széles mosollyal az arcán.


Az úriember távozásának közeledtével a redmondi vállalat csütörtökön végre leleplezte az utódját: a 41 éves Amy Hood a befektetőkkel való kommunikációval foglalkozó csoport tagjaként még 2002 decemberében csatlakozott a vállalathoz, majd idővel a Server and Tools csoport vezetője lett, onnan stratégia- és üzletfejlesztési csoporthoz (Business Division) került, amelynek 2010 januárjában végül a pénzügyi igazgatója lett – ő ütötte nyélbe a Skype és Yammer felvásárlását is.


A korábban Goldman Sachs-nál is dolgozott Amy Hood a gazdasági és adminisztrációs diplomáit a Duke és Harvard egyetemeken szerezte, ő az 1975-ben alapított Microsoft első női pénzügyi igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.