Hirdetés
. Hirdetés

Megvan a web legnagyobb zsarolója?

|

A Kék Óriás a Groupon ellen indított 167 millió dolláros pert ősrégi szabadalmi jogok megsértéséért. A cég ügyvédje szerint az IBM mindenkiből pénzt akar kizsarolni a technológia szektorban.

Hirdetés

Hirdetés

Gyakorlatilag minden nagy technológia céget megzsarolt az IBM, nyilatkozta IBM-et a Groupon e-kereskedelmi cég ügyvédje egy szabadalmi perben egy Delaware-i bíróság előtt.

A pert az IBM indította a Groupon ellen, 167 millió dollárt követelve négy IBM szabadalom jogosulatlan használata miatt.

Az IBM saját magát úgy jellemzi, mint a technológiai szektor nagy újítóját, amelynek joga van a fejlesztési és kutatási költségeit ellensúlyozó szabadalmi díjakhoz. A Groupon viszont azzal támad vissza, hogy az IBM elavult szabadalmakat használ arra, hogy perrel fenyegetőzve pénzt facsarjon ki a technológiai cégektől.

A szabalmak közük kettő a Prodigy-hoz, az IBM harminc évvel ezelőtti online szolgáltatásához kapcsolódik. Az IBM szabványai olyan általános internetes technológiákat írnak le, mint a jelszókezelés és az online kereskedelem.

Az IBM ügyvédje igényük jogosságát többek közt azzal támasztotta alá, hogy az IBM az Amazontól, a Facebookon át a Google-ig már számos nagy céggel megegyezésre jutott, és azok 20-50 millió dolláros licencdíjat fizetnek az IBM-nek.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.