Hirdetés
. Hirdetés

Megvette a 4iG a magyarországi Digit

|

Tulajdonost vált hazánk egyik meghatározó telekommunikációs vállalata, amellyel a legnagyobb hazai és régiós távközlési szolgáltatók közé léphet a 4iG.

Hirdetés

Véget ért a DIGI márciusban indított átvilágítása és szerződéskötési folyamata, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. végleges adásvételi szerződést kötött az RCS & RDS konzorciummal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. Hazánk egyik vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatának vételi értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint volt. Az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat.

A magyar vezetékes hang, internet és televíziós piac második helyén álló DIGI széleskörű szolgáltatási portfólióval rendelkezik. Ennek megszerzésével, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lépett.

Hirdetés

"A DIGI megvásárlása több szempontból is meghatározó stratégiai előrelépést jelent társaságunk számára. Az RCS & RDSmédiakonszernnel kötött sikeres megállapodásnak, illetve az elmúlt időszakban a telekommunikációs iparágban végrehajtott hazai- és nemzetközi akvizícióinknak köszönhetően egy új regionális távközlési csoport alapköveit raktuk le az elmúlt nagyjából egy éves periódusban" - hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

"Az akvizícióknak köszönhetően jelentősen megerősítjük piaci pozícióinkat az infokommunikációs szektorban, és a legnagyobb távközlési vállalatok közé lépünk Magyarországon is. A távközlés, illetve a távközlési infrastruktúra területén eszközölt befektetéseink a DIGI csúcstechnológiás optikai és mobiltávközlési infrastruktúrájával kiegészülve új szintre emelik a 4iG csoport lehetőségeit a hazai és a régiós lakossági, illetve üzleti ügyfelek kiszolgálásában."

Mint ismeretes, a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai csúcstechnológiás előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH - Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani. A médiavállalat saját gyártású televíziós csatornákkal is rendelkezik, sportadói mellett további négy tematikus csatornával van jelen a televíziós műsorszolgáltatók között.

Hazánk meghatározó telekommunikációs vállalata 2019 májusában indította el mobil telekommunikációs szolgáltatását Magyarországon. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat 2.300 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, a DIGIMobil szolgáltatás a lakosság több mint 90 százalékának biztosít kültéri mobillefedettséget. Fejlett infrastruktúrájának köszönhetően a vállalat a hazai szolgáltatók között elsőként, a régióban pedig elsők között indította el Magyarország jelenleg leggyorsabb lakossági internetszolgáltatását, 10 Gbit/s sávszélességgel.

A DIGI megvásárlása fontos lépésnek bizonyul egy állami és magántőke egyesítésével létrejövő nemzeti távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, amelynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően. A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, amellyel egyúttal többségi tulajdont szerez a vállalatban. A fúzió eredményeként új regionális távközlési holdingvállalat születik, amelynek hazai érdekeltségei (Antenna Hungária, DIGI, Invitel, Invitech, AH Net) a nyugat-balkáni régióban folyamatban lévő akvizícióknak köszönhetően, további távközlési vállalatokkal egészülhetnek ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.