Hirdetés
. Hirdetés

Menekülés a legnagyobb kínai chipgyártó igazgatóságából

|

A két fontos igazgató mindössze két hónappal azután távozik a SMIC-től, hogy Zhou Zixue, a vállalat elnöke lemondott tisztségéről.

Hirdetés

A Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC) a legnagyobb kínai szerződéses félvezetőgyártója igazgatótanácsából négy tag is távozott a minap. Miután az amerikai kereskedelmi minisztérium felvette az SMIC-et az "Entity Listára", és gyakorlatilag megtiltotta a vállalatnak, hogy különleges engedély nélkül amerikai fejlesztésű technológiát kapjon, a vezetők és az igazgatók elmenekültek az "öntödéből".

A négy távozó között van a vállalat társ-vezérigazgatója, Liang Mong-Song (a TSMC és a Samsung korábbi magas rangú vezetője) és az alelnök, Chiang Shang-Yi (a TSMC korábbi kutatás-fejlesztési vezetője) - számolt be a Nikkei. A két fontos igazgató mindössze két hónappal azután távozik a SMIC-től, hogy Zhou Zixue, a vállalat elnöke lemondott tisztségéről.

Hirdetés

Liang Mong-Song kifejtette, hogy azért mondott le az igazgatótanácsi tagságáról, hogy társ-vezérigazgatói feladatainak ellátására összpontosíthasson. Míg Chiang Shang-Yi azt mondta, hogy több időt szeretne családjával tölteni. Ezenkívül Zhou Jie, nem ügyvezető igazgató és Young Kwang Leei, független, nem ügyvezető igazgató is lemondott, mivel más üzleti ügyekre kívántak összpontosítani.

Chiang Shang-Yi alkalmazása tavaly nagy port kavart, mivel a vállalatnak szüksége volt egy tapasztalt K+F vezetőre, hogy kialakítsa további kutatási és fejlesztési stratégiáját, most, hogy nem tud hozzáférni a 10 nm alatti gyártási technológiák fejlesztéséhez és a megfelelő chipek előállításához szükséges gyártási eszközökhöz. A Chian Shang-Yi által javasolt egyik elképzelés az volt, hogy a K+F-erőfeszítéseket a fejlett csomagolási technológiákra és a heterogén integrációra kell összpontosítani, mivel a vállalat egyhamar nem fog hozzájutni az extrém ultraibolya litográfia (EUVL) használatához szükséges berendezésekhez.

Az SMIC nem tud versenyezni a TSMC vagy a Samsung öntödéjével a csúcstechnológiás csomópontok területén, és túl sok olyan speciális feldolgozó technológiája sincs, amellyel megfelelően versenyezhetne az olyan speciális chipgyárakkal, mint a GlobalFoundries és az UMC. Ezért a közelmúltban az érett feldolgozási technológiákra összpontosított, és két nagy gyárat kezdett építeni Kínában (köztük az ország legnagyobb gyárát).

Ezek a gyárak a helyi hatóságokkal együttműködve épülnek. Me mivel a kínai kormány számára a félvezetőipar rendkívül fontos, szükség esetén onnan is érkezhet pénz a projektekbe. Ez még inkább függővé teszi a SMIC-et, a központi kormánytól, amely formálisan független vállalat, de részvényeinek jelentős hányada állami tulajdonban van. A vállalat vezetői azonban ezt nem akarják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.