Hirdetés
. Hirdetés

Mérsékelt visszaesés várható az okostelefon-piacon

|

Egymás után érkeznek a piackutató cégek pesszimista előrejelzései a koronavírus-járvány által megrogyasztott okostelefon-piacról, amely 2020-ban várhatóan közel 12 százalékkal fog visszaesni az eladott darabszám tekintetében.

Hirdetés

A globális okostelefon-eladások közel 12 százalékkal 1,2 milliárd darabszámra esnek vissza 2020 egészében az IDC piackutató cég előrejelzése szerint, természetesen a fő ok a koronavírus-járvány által okozott gazdasági válság miatti erős keresletcsökkenés. A pandémia nem csupán az ellátási láncot szakította meg, és okozott üzem- és üzletbezárásokat, hanem visszafogta a szintén nehéz helyzetbe kerülő emberek költését is.

Hirdetés

"Az országos leállások és a növekvő munkanélküliség csökkentette a költési kedvet, ráadásul jelenleg prioritást élveznek az alapvető termékek, ami rövid távon rendkívül negatív hatással volt az okostelefonok iránti keresletre" - mondta Sangeetika Srivastava, az IDC vezető elemzője.

Például az Egyesült Államokban és Európában a koronavírus-járvány miatt üzleteinek bezárására kényszerülő Apple árengedményeket vezetett be Kínában, és egy kedvező árú iPhone SE modellel rukkolt elő, hogy mérsékelje a keresletcsökkenés hatását.

Ide vonatkozó hír, hogy a TrendForce piackutató cég előrejelzése szerint a második negyedévben rekordszámba menő, 16,5 százalékos zuhanást lesz kénytelen elkönyvelni az okostelefon-piac első negyedévi 10 százalékos csökkenést követően.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.