Hirdetés
. Hirdetés

Mi lesz az Androiddal a Huawei mobilokon?

|

A kínai gyártó ragaszkodik a Google rendszeréhez, az amerikaiak döntésétől függ, hogy felváltja-e azt a saját fejlesztésű Hongmenggel.

Hirdetés

Hirdetés

Vállalata 2018-as fenntarthatósági jelentésének bemutatását követően Liang Hua, a Huawei elnöke azt mondta, cége továbbra is az Android mobil operációs rendszert részesíti előnyben okostelefonjain a saját fejlesztésű Hongmenggel szemben. Liang szerint a Hongmeng OS-t eredetileg a dolgok internete eszközökön való futtatásra szánták, és a Google termékét kívánják az általuk gyártott mobilokon használni.

Még nem döntöttük el, hogy a Hongmenget okostelefon operációs rendszerré fejlesszük-e, mondta a vezető, ez az álláspont azonban változhat, ha az Egyesült Államok teljes mértékben eltiltja a Huawei-t az Android használatától, tette hozzá.

A Huawei még mindig az amerikai Kereskedelmi Minisztérium exporttilalmi listáján van, annak ellenére, hogy Trump elnök a kínai gyártó elleni szankciót enyhítését ígérte. Ez azt jelenti, hogy a kínai óriással kereskedni kívánó amerikai cégek kérelmét alapos engedélyeztetési eljárásnak vetik alá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.