Hirdetés
. Hirdetés

Milliárdokat invesztál a felhőbe az Alibaba

|

Hatalmas összeget fordít félvezető- és operációsrendszer-fejlesztésre, valamint adatközponti infrastruktúrájának a bővítésére a kínai óriás.

Hirdetés

Hirdetés

Az elkövetkező három évben 200 milliárd jüant (28 milliárd dollárt) fektet be felhőalapú infrastruktúrájába az Alibaba annak eredményeképpen, hogy hatalmas igény mutatkozik az üzleti szoftverek iránt Kínában a koronavírus-járvány hatására.

A vállalat közleményében az olvasható, hogy ezt a hatalmas összeget félvezetők és operációs rendszerek fejlesztésére, valamint adatközponti infrastruktúra kiépítésére kívánják fordítani.

Mivel az óriási népességű távol-keleti ország fehérgalléros munkavállalóinak a többsége otthonából dolgozott februárban, a legnagyobb helyi felhőszolgáltató jelentős növekedést tapasztalt szoftverei - különösen a vállalatoknál és az iskolákban egyaránt közkedvelt DingTalk csevegő app - használatában. A nagy aktivitás miatt előfordult az is, hogy a felhasználók az app késleltetésére panaszkodtak.

Az Alibaba Cloud Intelligence elnöke, Jeff Zhang közleményében hangsúlyozta, hogy a COVID-19 járvány komoly stresszt okozott a gazdaság összes szektorában, és a vállalat reméli, hogy ez az invesztíció segíteni fogja a vállalkozások felgyorsulását és a visszatérést a normál állapotba.

Az Alibaba felhőrészlege az egyik leggyorsabban növekvő vállalkozás a világon. A tavaly negyedik negyedévi bevétele 62 százalékkal 10,7 milliárd jüanra emelkedett, ez volt az első alkalom, hogy a vállalat negyedéves bevétele meghaladta a 10 milliárd jüant.

A technológiai óriás Kína felhőpiacának 46,4 százalékát uralta a negyedik negyedévben a Canalys elemzőcég adatai szerint. A Tencent Cloud és a Baidu Cloud, amelyek ugyancsak hatalmas forgalomnövekedést tapasztaltak az utóbbi hetekben, 18, illetve 8,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek.

Ide vonatkozó hír, hogy az első negyedév során az Alibaba felhőrészlege segítséget nyújtott a kínai kormánynak egy, a koronavírus terjedését vizsgáló, digitális egészségfigyelő rendszer kifejlesztésében és bevezetésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.