Hirdetés
. Hirdetés

Mitsubishi - DRAM trösztbotrány?

|

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának nyomozói felvették a kapcsolatot a Mitsubishi Electric képviselőivel, mivel felmerült a gyanú, hogy a vállalat is részt vett a DRAM piacra vonatkozó előzetes ármegállapodásokban.

Hirdetés

A nyomozók 1998. és 2002. között dokumentált iratokat vizsgálják át, ám ennél többet nem voltak hajlandóak elárulni a részletekről.

A botrány 2004. októberében kezdődött, amikor a németországi Infineon Technologies-t bűnösnek találták más vállalatokkal kötött előzetes ármegállapodások miatt, ami 160 millió dollárjukba került. Aztán 2005. májusában a koreai Hynix Semiconductor is hasonló ügy miatt volt köteles megjelenni a bíróságon. A vállalatot 185 millió dollár pénzbüntetésre ítélték hasonló törvénysértés miatt. Az őt tulajdonló Samsung Electronics pedig tovább 300 millió dollárt volt kénytelen fizetni.

A mostani ügy részeként minden nagyobb amerikai gyártót átvizsgálnak, vagy már meg is tették. Fennáll ugyani a gyanú, hogy olyan cégek, mint a Dell, az Apple, a Hewlett-Packard vagy az IBM ármegállapodást kötöttek a DRAM piacára vonatkozóan. Ez az egyik legingadozóbb szegmens, az aktuális árak nagyon ki vannak szolgáltatva a kereslet és kínálat változásainak, s ráadásul itt történik általában a leggyorsabb technológiai fejlődés is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.