Hirdetés
. Hirdetés

Mobil operációs rendszer lehet a Facebook

|

Sikerének bebetonozása érdekében öt éven belül mobil operációs rendszerré kell válnia a Facebooknak - véli az ABI Research elemzője.

Hirdetés

Facebook mobilon
Facebook mobilon

A közösségi oldalak látogatása, az úgynevezett social networking hamarosan egy többnyire mobil eszközről űzött tevékenységgé válik - véli az ABI Research. A mobiltelefonról közösségi oldalakat látogatók száma 2011-ben meghaladja az 550 milliót, majd öt éven belül megháromszorozódik, és eléri az 1,7 milliárdot. Vagyis, a közösségi tevékenységet végzők kétharmada a mobil eszközök felhasználói közül kerül majd ki.

Az ABI Research elemzője, Aapo Markkanen szerint a mobil egyre hangsúlyosabb szerepe lehetőséget, de ugyanakkor komoly stratégiai kihívást jelent a Facebooknak. Egyfelől a mobil platform lehetővé teszi, hogy felhasználók milliói használják az oldalt, de ugyanakkor a pénzkereseti lehetőségek egyelőre még nincsenek kialakulva, kiforrva.

Az elemző szerint a Facebook legnagyobb problémája, hogy míg a weben platformként van jelen, mobil eszközökön csupán egy újabb alkalmazás. Ezért a közösségi oldalnak hosszú távon önálló mobiltelefon operációs rendszerré kell válnia, mert csak így tudja biztosítani sikerét.

Az Apple és a Google már elindultak ezen az úton. A Google saját közösségi oldalát, a Google+-t mobilokra úgy tervezte meg, hogy az mélyen integrálódik az Androiddal. Az Apple a Twitterrel szövetkezett, és az iOS5-ben a mikroblogoló szolgáltatás alapból beépített lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.