Hirdetés
. Hirdetés

München kisebb vagyont takarított meg a Linuxra való áttéréssel

|

A Linux kormányzati, önkormányzati alkalmazásának úttörője München volt. A mostani elemzések azt mutatják, hogy a bajor főváros IT-költségvetésének több mint a harmadát takarította meg azzal, hogy áttért a nyílt forráskódra.

Hirdetés

A város bejelentése szerint helyből 4 millió euró licencköltségtől szabadult meg. Ez abból jött össze Christian Ude polgármester szerint, hogy nem kellett fizetniük 15 ezer Microsoft Office licencért és 7500 Windows licencért. És nem kellett beszerezni 7500 új számítógépet, amely zavartalanul működik a Windows éppen aktuális verzióján, mert a Linux boldogan elfut a régi masinákon is.

Továbbá sok pénzt takarítottak meg amiatt, hogy az új szoftververziókra való migrációnál nem kellett oktatásokat tartaniuk. Úgy számoltak, hogy csak egy Windows verziófrissítés 15,52 millió euró költséggel járt volna, a licencek megújítása miatt pedig minden három-négy évben további 2,8 millió eurót kellett volna fizetniük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.