Hirdetés
. Hirdetés

Musk már megint nem bírt magával

|

A Tesla-vezért az amerikai tőzsdefelügyelet egy Twitter-poszt miatt perli, amit a cég jóváhagyása nélkül tett közzé.

Hirdetés

Hirdetés

Tovább folytatódik az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) és a Tesla-vezér, Elon Musk harca. A SEC szerint Musk felrúgta azt az előírást, hogy csak előzetes jóváhagyással posztol a Twitteren.

A csatározások tavaly kezdődtek, amikor a SEC azzal vádolta meg Muskot, hogy a cég privatizálására vonatkozóan megalapozatlan tweetet tett közzé. Az eset nyomán Musknak távoznia kellett az igazgatótanács éléről, és vállalta, hogy a közösségi médiában anyagi vonatkozású posztokat csak a cég jóváhagyásával tesz közzé.

A SEC által benyújtott bírósági kereset szerint ezt a megállapodást sértette meg Musk február 19-i következő tweetje: "2011-ben a Tesla 0 autót gyártott, 2019-ben körülbelül 500k-t fog." A tőzsdefelügyelet szerint Musk nem kért és kapott jóváhagyást a poszthoz, amely 24 millió embert tévesztett meg.

Musk később pontosította közleményét, és azt írta, hogy 2019. végére a cég eléri a heti tízezer autós gyártási ütemet, ami egy évre vetítve ötszázezer autónak felel meg, viszont a tényleges kibocsátás csak négyszázezer autó lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.