Hirdetés
. Hirdetés

Nagy bukásnak tűnik az e-útdíj tender első menete

|

A hírek szerint a nyertes Getronics mégsem lesz képes kiépíteni a rendszert, valószínűleg újból ki kell írni a pályázatot.

Hirdetés

Mint január elején már beszámoltunk adtunk róla, az elektronikus útdíjfizetési rendszerre kiírt tendert megnyert Getronics Magyarország Kft. lapértesülések szerint túlvállalás miatt nem volt képes megkötni az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-vel azon szerződést, amellyel elindulhatott volna a nettó 34,89 milliárd forint értékű projekt gyakorlati kivitelezése.


A Népszabadság (via Index) legfrissebb értesülései szerint a szeptemberben kiírt, többször is elgáncsolt projekt mostanra végveszélybe került, hiszen a nyertes pályázó Q-Free ASA névre hallgató partnere mégsem kíván már részt venni a kivitelezésben: ezzel nem szimplán egy alvállalkozóját, hanem kulcsfontosságú referenciaadóját veszítette el a Getronics.


A Q-Free ASA az e-útdíj rendszer 10-24 százalékának kivitelezéséért felelt volna, a norvég vállalat nélkül a Getronics pályázata feltehetően nem érvényes, így az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-nek nagy valószínűséggel újból ki kell írni a tendert – a július elsejei start helyett örülhetünk, ha még idén megvalósul a beruházás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.