Hirdetés
. Hirdetés

Nagy gondban a Huawei

|

Nagyon rossz februárt zártak a kínai okostelefon-gyártók az országukat akkortájt leginkább sújtó koronavírus-járvány miatt.

Hirdetés

Hirdetés

Az amerikai kereskedelmi szanciókat megelőzően nagy lendületben lévő, piacvezető pozícióra törő és akkor második helyen álló Huawei a Strategy Analytics piackutató cég adatai szerint februárban a negyedik helyre csúszott vissza az okostelefon-gyártók versenyében. A múlt hónapban világszerte a Samsung adta el a legtöbb, 18,2 millió okostelefont, a második az Apple 10,2 millióval, harmadik a Xiaomi 6,0 millióval, negyedik a Huawei 5,5 millióval.

Januárban még 2 millióval megelőzte a Huawei hazai riválisát a Xiaomit, a múlt hónapban viszont helyet cserélt a két gyártó. Egyébként mindkét vállalat hatalmas visszaesést volt kénytelen elkönyvelni februárban a Kínát sújtó koronavírus-járvány miatt januárhoz képest, amikor a Huawei 12,2 millió, a Xiaomi pedig 10,0 millió okostelefont értékesített. 2019 februárjához képest pedig a Huawei esetében 70 százalékos, a Xiaominál pedig 30 százalékos a visszaesés.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.