Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon rossz hír a Huawei számára

|

További egy évig az amerikai exporttilalmi listán marad a kínai óriás.

Hirdetés

Hirdetés

Donald Trump amerikai elnök 2021 májusáig meghosszabbította a Huawei-jel szemben alkalamzott kereskedelmi szankciókat, így a kínai gyártó továbbra sem vásárolhat amerikai termékeket és szolgáltatásokat. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma egy évvel ezelőtt helyezte exporttilalmi listára a vállalatot, amely azóta nem telepítheti új okostelefon-modelljeire a felhasználók körében igencsak népszerű Google mobilalkalmazásokat.

Bár a Huawei arra számított, hogy előbb-utóbb feloldják a korlátozást, ehelyett újabb egy évvel meghosszabbították a szankciókat, ami jelentősen csökkenti a gyártó mobiljainak versenyképességét a Kínán kívüli piacokon.

A bejelentés kapcsán a Huawei Technologies Hungary az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

"A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel.  

Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.