Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot kaszált a Microsoft a legutóbbi negyedévben

|

A cég tiszta bevétele 33 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Tarolt a felhő üzletág, és nagyot mentek a játékok is.

Hirdetés

Bár a COVID-19 járvány még tart, a Microsoft szerint sok vásárlójuk költéseiben visszatért a járvány előtti szintre, és ez a V típusú visszapattanás nagyon megdobta a 2021-es pénzügyi év második negyedévi bevételeit. A most közzétett eredmények szerint a teljes forgalom 43,1 milliárd dollár volt, ami 17 százalékos növekedés az előző évhez képest, és jelentősen meghaladja az előzetes elemzői várakozásokat, amelyek 40,18 milliárd dollárról szóltak. Még imponálóbb, hogy a nettó bevétel 33 százalékkal nőtt, és értéke elérte a a 15,5 milliárd dollárt.

Hirdetés

A járvány alatt a felhő alapú termékeket, szolgáltatásokat nyújtó cégek rengeteget profitáltak a távmunkára történő átállásból, és a Microsoft 365, az Azure és az Azure-on futó szolgáltatások, játékok, sőt, még a Windows PC-k tekintetében is jelentősen megugrottak a redmondi cég bevételei.

Az Azure-forgalom 50 százalékkal nőtt a negyedévben, és bár nyáron volt egy kis visszaesés, később ismét felgyorsult a növekedés.Mike Spencer, a Microsoft befektetési kapcsolatokért felelős általános vezetője elmondta, hogy ez előző pénzügyi év negyedévében (vagyis tavasz és nyár környékén) volt egy kis visszaesés, de aztán az utolsó negyedévben újból felgyorsult a növekedés. Spencer összességében úgy látja, hogy egyre több cég tér vissza a járvány előtti beruházási terveikhez.

Visszatérbe a mostan lezárult negyedév eredményeire, jól teljesített a nem Pro OEM üzletága (az otthoni és oktatási PC-k felhasználói számára licenszelt Windows), a Pro OEM üzletágnál pedig "csak" 9 százalék volt a visszaesés, holott korábban 20 százalékkal kalkuláltak. A játékok mostanra 5 milliárdos Microsoft-üzletággá nőtték ki magukat, és a Surface-üzlet áttörte a 2 milliárdos határt - erre korábban nem volt példa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.