Hirdetés
. Hirdetés

Nagyszabású persorozat az Államokban

|

A Microsoft a mai napon 7 amerikai államban összesen 26 keresetet nyújtott be a cég szerint illegális szoftvereket forgalmazó kereskedők ellen.

Hirdetés

A pereket a Microsoft Colorado, Georgia, Illinois, New Jersey, New York, Ohio és Dél-Carolina államok szövetségi bíróságain indította el. A meggyanúsított számítástechnikai viszonteladók a vádak szerint illegális programokat, illetve azokkal teletömött számítógépeket adtak el vásárlóiknak. A Microsoft a bírósági eljárások kezdeményezésével saját és törvényesen működő viszonteladói hálózatának üzleti érdekeit kívánja megvédeni.

A cég többféle úton maga gyűjtötte össze a bemutatott bizonyítékokat. A bejelentések több esetben is a Microsoft kalóztevékenység-ellenes forródrótjára érkeztek, igazolva ezzel a szolgáltatás működtetésének létjogosultságát. Sok bizonyíték a vállalat úgynevezett "titkos vásárlási programja" során került elő. A szóban forgó program során a Microsoft számítógépeket vásárolt a különböző viszonteladóktól, melyeket azután illegális szoftverek után kutatva tüzetesen átvizsgált.

A Üzleti Szoftver Szövetség (Business Software Alliance - BSA), egy szoftvergyártók által támogatott iparszövetség nemrégiben jelentést tett közzé, mely szerint ez év májusáig az Egyesült Államokban minden ötödik eladott program törvénytelenül másolt kalózszoftver volt. Az amerikaiak problémája persze még így is irígylésre méltó, hiszen a maguk 21 százalékos kalózforgalmával a világ legalacsonyabb illegális szoftvereladási arányszámával büszkélkedhetnek.

Az alább megtekinthető, angol nyelvű BSA jelentés egyébként kelet-közép-európai viszonylatban is jó hírekkel szolgál: míg az Európai Unióban és Nyugat-Európában az elmúlt évben növekedett a törvénytelenül forgalmazott programok aránya, a mi régiónkban tavaly határozott csökkenés volt tapasztalható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.