Hirdetés
. Hirdetés

Professzionális call center kkv-knak

|

Kun Szabolcs és Megyeri Attila nevével az IT-startupok világában már sokszor találkozhattunk - ők az alapítói a svéd CryptTalk kommunikációtitkosító szolgáltatásnak, amely az elmúlt évek során elért eredményeivel idehaza és nemzetközi porondon is fókuszba került.

Hirdetés

Többek között a CTIA 2014-ben a világ negyven legígéretesebb mobiltechnológiai cége közé sorolta cégüket, 2016-ban pedig a Parlamentben vehették át a startup innovációs nagydíjat. Az talán kevésbé ismert, hogy a cégtársak mindeközben a háttérben más IT-megoldásokon is dolgoztak, ennek egyik eredménye Magyarország egyik legnagyobb, kkv-knak fejlesztett felhőalapú call center- és telefonközponti megoldása.

Hirdetés

Computerworld: A CryptTalkról még a nem szakmabeliek is hallhattak, az azonban kevésbé ismert, hogy van egy felhőalapú telefonközponti megoldásotok.

Megyeri Attila: Még a CryptTalk előtt három-négy évvel kezdtünk el fejleszteni egy felhőalapú telefóniás megoldást - ez lett 2014-re a MinervaTel. Amit korábban fizikai vasakon, helyszínen telepített telefonközpontokkal lehetett megoldani, arra mi egy felhőalapú szolgáltatást fejlesztettünk, amelyet havidíjas szolgáltatásként kínálunk.

CW: Minden sikeres üzlet mögött van egy alapötlet, nálatok ez mi volt?

Kun Szabolcs: Azt láttuk, hogy a bevezetés nehézségei, a magas beruházási és fenntartási költségek miatt a profi call center a nagyvállalatok kiváltsága, holott ilyen megoldásokra a kisebb cégeknek is szükségük van. Így jött a döntés, hogy a nagyvállalatok helyett célozzuk meg inkább a számosságukban lényegesen több lehetőséget rejtő kkv-szektort, és szedjük össze a bevételt kisebb összegekből. Ez ugyan időigényesebb munka, de ad egyfajta biztonságot, mert inkább száz kis ügyfél adja a bevételünket, mint két-három nagy, amelyek közül, ha egy elmegy, az megroppanthatja a céget.

Olyan ár-érték arányú szolgáltatást kellett létrehoznunk, amit a piac meg tud fizetni, és egyben fent is lehet tartani belőle a szolgáltatást. Így alakult ki a pay-as-you go alapú havidíjas szolgáltatás.

Megyeri Attila műszaki igazgató és Kun Szabolcs ügyvezető igazgató, MinervaTel

CW: Hogyan indultatok, mi a hátteretek?

MA: Korábban távközlési mérnökökként dolgoztunk, nagy AVAYA és Microsoft technológiákon alapuló PBX és call centerek tervezésén és kivitelezésén. Volt szerencsénk Európa legnagyobb projektjein dolgozni, és első kézből megtanulni, mitől működik jól egy nagy rendszer, és mitől jó a szolgáltatások minősége, Komoly lépéselőny volt, hogy ezek birtokában tudtunk elkezdeni építkezni. Ennek is köszönhető, hogy rendszereink üzembiztonsága és szolgáltatásaink minősége kimagasló.

CW: Távközlési szolgáltatást is nyújtotok?

KSz: Nem. Kezdetekben adtunk telefonvonalakat is rendszereinkhez, de hamar be kellett látnunk, hogy ez számos problémát szül. A MinervaTelt ugyanis nemcsak végfelhasználóknak értékesítjük, hanem távközlési partnereinknek is, akik eladják a szolgáltatásainkat.

CW: És ezt a hozzáállást díjazza a távközlési piac?

MA: Igen, mivel ebben a modellben alapvetően nincs eredendő ellentét. Az ország legtöbb nagy távközlési szolgáltatójával dolgozunk együtt, és az a célunk, hogy ez egyre inkább így legyen. A piac nagyon kompetitív, fontos, hogy jó stratégiai döntéseket hozzunk.

CW: 2018-ra mi a legfőbb tervetek?

KSz: Magyarországon már sikeresnek mondhatjuk a szolgáltatást, és még bőven van hová fejlődnünk, de nem szabad csak a hazai piacban gondolkoznunk. Németországi adatközpontunkból már évek óta kiszolgáljuk Európa különböző országaiban lévő ügyfeleinket, így a célunk, hogy ebből iparszerű nemzetközi businesst építsünk. Amit itthon megcsináltunk, azt szeretnénk más országokban is implementálni. 2018 a komoly nemzetközi piacra lépésre való felkészülés éve lesz.

CW: Miben láttok aktuálisan nagy lehetőséget?

MA: Nagyjából két éve kitaláltunk egy olyan kiegészítő szolgáltatást, ami alapvetően már egyáltalán nem telefonos funkció, de nagyon jól kapcsolható az ügyfélszolgálati megoldásainkhoz. Ez egy webes képernyőmegosztó szolgáltatás, amellyel a call center munkatársa látja az ügyfélszolgálatot hívó ügyfél képernyőjét. A megoldás egyelőre "Websegéd" munkanéven fut, de már jó néhány nagy ügyfélszolgálatot üzemeltető cég használja. Ahogy ez a példa is mutatja, folyamatosan abban kell gondolkoznunk, hogy az alapvető szolgáltatásaink köré milyen kiegészítő szolgáltatásokat tudunk adni, amivel mindig egyediek és élenjáróak maradhatunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.