Hirdetés
. Hirdetés

Négy birkát ér Kínában egy laptop

|

Okostelefont viszont már egyetlen jószágért is ad egy akciózó kereskedő.

Hirdetés

A nyugat-kínai Xinjiang Uygu tartomány Kashgar városában elsőre meglehetősen humorosnak tűnő, de végső soron rendkívül érdekes promóciót indított egy informatikai kereskedés tulajdonosa, amely keretében a város agglomerációjában élő falvak lakosainak cserekereskedelemmel kíván számítástechnikai eszközöket értékesíteni.


Huang Jie szerint az érintett területek meglehetősen távol esnek a város piacaitól, így az állattenyésztéssel foglalkozó helyiek inkább a lakóhelyükhöz közel, ám bőven áruk alatt értékesítik a jószágaikat. Ráadásul informatikai eszközöket sem terveznek vásárolni, mivel előítéleteik szerint azok rendkívül drágák.


A két problémát egyszerre orvosolva úgy döntött, hogy a gazdák meghatározott számú birkáért cserébe különféle termékeket vehetnek tőle, ő pedig az állatokat valós árukon értékesíti a városban. Állítása szerint ha az állatokat többért sikerül eladnia, mint amit az általa adott okostelefonok, táblagépek vagy számítógépek értek, akkor a különbözetet visszaadja a vásárlóknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.