Hirdetés
. Hirdetés

Nem érte meg?

|

Kongresszusi képviselők érdeklődnek a HP elnökénél, miért adott el 1,37 millió dollárnyi részvényopciót napokkal a lehallgatási botrány kipattanása előtt.

Hirdetés

John Dingell és Mark Stupak demokrata párti képviselők levelet küldtek Mark Hurdnek (képünkön), amelyre december 21-ig várnak választ. Mindkét képviselő tagja annak a kongresszusi albizottságnak, amely szeptemberben kérdezte ki a Hewlett-Packard vezetőit a lehallgatási ügyben.

Dingell és Stupak arra vár választ, hogy miért adott el Hurd augusztus 25-én 1,37 millió dollár értékben HP részvényvásárlási opciót. Ugyanazon a napon a HP-nak tanácsadói szolgáltatásokat nyújtó egyik ügyvédi iroda tagja tájékoztatta Hurdöt - akkor még vezérigazgatóként - a lehallgatási ügyben folytatott vizsgálatokról, valamint arról, hogy az ügyben büntetőjogi eljárás indulhat a vállalat vezetői ellen.

A botrány szeptember 6-án pattant ki, amikor a HP tájékoztatta a Egyesült Államok tőzsdefelügyeletét, hogy Thomas Perkins igazgatótanácsi tag lemondott a lehallgatási ügyben alkalmazott nyomozási módszerek miatt. A két képviselő szerint Hurd augusztus 25-i tranzakciója váratlannak tűnik, és magyarázatot várnak a hirtelen eladásra.

Az eladások időzítésére nemcsak a törvényhozók figyeltek fel, hanem a részvényesek is. November 29-én több részvényes keresetet nyújtott be egy kaliforniai bíróságra. A beadvány szerint Hurd és hét további HP-vezető bennfentes információk alapján összesen 41,3 millió dollár értékben adtak el részvényeket augusztus 21. és szeptember 6. között. A HP közleményben utasította vissza a vádakat, alaptalannak minősítve azokat.

A botrány egyébként nem volt hatással a HP részvényeinek árfolyamára, a befektetők úgy vélték, ez nincs hatással a vállalat működésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.