Hirdetés
. Hirdetés

Nem fog a vírus a Microsofton

|

Várakozáson felül teljesített a szoftvergyártó óriás 2020 első három hónapjában.

Hirdetés

Hirdetés

Kezdjük mindjárt a lényeggel: a Microsoft bevétele 15 százalékkal 35,02 milliárd dollárra nőtt a vállalat március 31-gyel zárult harmadik pénzügyi negyedévében (az elemzői várakozás 33,66 milliárd dollár volt), míg a nettó jövedelem 10,75 milliárd dollárt tett ki (ez részvényenként 1,40 dollárt jelent). Egy évvel korábban 8,81 milliárd dollár volt a nettó jövedelem.

A jó eredmény többek között a Windows operációs rendszer és a Surface eszközök növekvő eladásainak (sokan upgrade-elték személyi számítógépüket az otthonról való munkavégzés miatt), valamint az Xbox Live játékszolgáltatás és a Team online kommunikációs app megnövekedett használatának (az előbbi 19 millió, az utóbbi 75  millió aktív felhasználóval büszkéljedhet) köszönhető.

Ugyancsak jól teljesített az Azure-t magába foglaló Intelligent Cloud üzletág, amelynek bevétele 27 százalékkal 12,28 milliárd dollárra emelkedett az év első három hónapjában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.