Hirdetés
. Hirdetés

Nem jó most Mozilla-dolgozónak lenni

|

A vállalat komoly leépítésekbe kezdett, miután az év elején kidolgozott üzleti modelljük fenntarthatatlanná vált a koronavírus következtében.

Hirdetés

A Mozilla böngészője egyre hátrébb szorul az internet-felhasználókért folytatott versenyben, és cég sikereihez a COVID-19 világjárvány kitörése sem járult hozzá túlzottan. A vállalat év elején kidolgozott egy üzleti tervet, melynek következtében kisebb leépítések indultak el, de az év során fenntartható lett volna a tevékenységük - ezt azonban a pandémia teljesen keresztülhúzta, melynek következtében újabb 250 alkalmazottól voltak kénytelenek megválni.

Hirdetés

A Mozilla vezérigazgatója, Mitchell Baker egy nyílt levélben ecsetelte a döntés mögött álló indokokat, és a cég helyzetét. ebben kitért arra, hogy az évnek kidolgozott, költségkímélő stratégiával vágtak neki; többek között leállították a munkaerő-felvételt és lecsökkentették az fizetésen túli illetményeket. Azonban a koronavírus világjárvány kitörése után ez az üzleti terv sem maradt fenntartható, így a cégnek megannyi lehetőséget számba kellett vennie, köztük a leépítéseket is.

"Azért is vágtunk bele a cég újrastrukturálásába, mert komolyabb hangsúlyt szeretnénk fektetni egy új termék kifejlesztésére, és hogy hogyan vonulhatunk vele piacra. Meggyőződésem, hogy hosszabb távon az új szervezeti felépítés a javára válik a termékeinknek és a piacra gyakorolt hatásunk növeléséhez, de erről részletesebben majd később beszélünk."

A cég azt ígéri, hogy kisebb szervezetként gyorsabban tudnak majd cselekedni, és nagyobb hangsúlyt képesek fektetni a partnereikkel való együttműködésre. A cég nem szeretné megváltoztatni profilját, azonban be kellett lássák, hogy egy fenntartható üzleti modellre van szükségük ahhoz, hogy megvalósíthassák korábbi terveiket. 

Az elbocsátott alkalmazottaknak végkielégítésként kifizetik teljes bérüket, melyet december 31-ig kaptak volna, emellett megkapják a 2020 első felére járó bónuszaikat is, emellett az év hátralévő részében az egészségbiztosításukat is a Mozilla állja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.