Hirdetés
. Hirdetés

Nem jött be a Nook üzlet

|

A Microsoft szinte semmit nem nyert a 300 millió dolláros Barnes & Noble befektetéssel, de a szakértők szerint a kisebb tabletek megjelenésével még jóra fordulhatnak a dolgok.

Hirdetés

A redmondiak és a könyvkereskedő együttműködése tavaly áprilisban kezdődött, mikor a Microsoft 300 millió dollárral szállt be az e-book readerek fejlesztésébe. Ezzel a Microsoft 17,6 százalékos részesedést szerzett a vállalatban.

 

Az üzlet során tisztázták a szabadalmi vitákat és a Microsoft 180 millió dollárral támogatta az új operációs rendszerére fejlesztett Nook alkalmazás elkészítését. Egy évvel később a Microsoft még semmiféle megtérülést nem látott az üzletből - mondta Carolina Milanesi a Gartner elemzője.

A szakértők szerint azonban még nem veszett az ügy, minden megváltozhat, ha piacra kerülnek a Microsoft új generációs, olcsó tabletjei amiken kényelmesebb lesz az e-könyvek olvasása, mint a jelenlegi nagyméretű készülékeken.

Egy 7 vagy 8 hüvelykes táblagép kiválóan alkalmas az e-olvasásra, véli Milanesi. Más elemzők is egyetértenek abban, hogy a Nook Media együttműködés kifizetődő lehet, ha a Microsoft vagy valamelyik partnere piacra dob egy ilyen eszközt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.