Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz a Samsungé a Sharp nyomtatós üzlete

|

Bár a Samsung már részben a Sharp tulajdonosává vált, kulcsszerephez nem jutott.

Hirdetés

A Samsung sikeresen fektetett be a Sharpba, ezzel pedig részben a tulajdonosává vált. A Galaxy-gyártó azonban nem tölt be kulcsszerepet a hírek szerint, ugyanis a 111 millió dollárt érő 3 százalékos részesedésével nem tudta megszerezni a Sharp nyomtatós és fénymásolós üzletágát.

A Sharp szóvivője szerint a cégük visszautasította a koreaiak ezekre a divíziókra tett ajánlatát. ellenkező esetben komoly gondok elé is nézhettek volna, ugyanis szeptemberre egy 2,1 milliárd dolláros kötelezettséget kell visszafizessenek. Bár az összeg jelentős részét megkapták volna a kérdéses üzletágakért, eközben a legsikeresebb ágazataiktól váltak volna meg.

A Sharp nem titkoltan gondban van a készpénzzel, a piaci részesedése pedig számos iparágban lejtmenetbe került. A Samsung 3 százalékért cserébe nem is olyan régen 111,3 millió dollárral segítette ki a céget. A Samsung persze külön jól járt amiatt, mert így könnyebben juthat érintőkijelzőkhöz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.