Hirdetés
. Hirdetés

Némileg csökkent a Firefox népszerűsége januárban

|

A nyílt forráskódú Firefox böngésző piaci részesedése továbbra is közel jár a 10%-hoz, azonban a Microsoft Internet Explorer népszerűsége halványan emelkedett. A harc még nem dőlt el, hiszen nemrég új béta jelent meg a 7-es Internet Explorerből és a Firefox legújabb változata sincs túl rég a piacon.

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű Aliso Viejo piackutató csoport szerint az internetezők 85,31%-a használta az Internet Explorert januárban, míg egy hónappal korábban az arány 85,05% volt. Decemberben az összes internetező 9,57%-a használt Firefoxot, míg januárban ez a szám lecsökkent 9,5%-ra. Ugyanezen idő alatt viszont a legújabb, 1.5-ös Tűzróka részesedése 2,45%-ról 4,02-ra emelkedett.

A harmadik helyen az Apple féle Safari böngésző végzett, amelyet decemberben az internetezők 3,07%-a, míg decemberben már csak 3%-a választott. A Netscape és az Opera egyaránt ilyen mértékű csökkenést könyvelhetett el.

Tízből kilenc Internet Explorer felhasználó a Microsoft böngésző 6.0-s verzióját használja. Az év végén debütáló IE7 a tanulmány szerint valószínűleg hamar átveszi majd a vezető szerepet, hiszen minden olyan tulajdonság megtalálható benne, amit a jelenlegi alternatívák kínálnak.

A pár napja közzétett IE 7 béta változatot egyelőre nagyon kevesen használják. Százalékos értékben nem éri el a 0,04 ezreléket. Ennél még az Internet Explorer kilenc éves 4.0-s változatát is többen használják jelenleg, amit annak idején a Windows 98 operációs rendszerhez mellékeltek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.