Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi piacra lép a Webshippy több mint egymilliárd forint befektetés után

|

Az egyik legsikeresebb magyar kockázati tőkealap, a Day One Capital és ismert angyalbefektetők, mint például a Shiwaforce és a Netpincér ismert topmenedzserei 3 millió eurót fektettek a Webshippybe.

Hirdetés

Az egyik legsikeresebb magyar kockázati tőkealap, a Day One Capital és ismert angyalbefektetők, mint például a Shiwaforce és a Netpincér korábbi topmenedzserei több, mint egymilliárd forintot (3 millió EUR-t) fektettek be a magyar tulajdonú Webshippybe. A cég a további innovációk mellett a nemzetközi terjeszkedést tűzte ki a következő évek legfontosabb céljaként.

A Webshippy, a legnagyobb magyarországi kiszervezett logisztikai szolgáltató, a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is megduplázta 2020-as forgalmát, ezzel árbevétele elérte a közel 2,4 milliárd forintot és jelenleg több, mint 50%-al piacvezető a magyar fulfillment piacon.

Hirdetés

Perényi András ügyvezető-alapító így foglalta össze a cég értékeit:

"A Webshippy küldetése az alapítástól kezdve az volt, hogy a webshopokat segítse a növekedésben, a versenyképességük javításában és a céljaik elérésében. Ezt a küldetést nemrég nemzetközi szinten is elkezdtük megvalósítani, mikor megnyitottuk első, Pozsony melletti raktárunkat. A víziónk, hogy egész Európában segítsük az online kereskedőket, ne csupán átvegyük tőlük a logisztika terheit, hanem olyan innovatív szolgáltatásokkal támogassuk őket, melyek által olyan minőségű kiszolgálást tudnak vásárlóiknak biztosítani, amit korábban csak a legnagyobb online plázák engedhettek meg maguknak. Hisszük, hogy az a webshop, aki a Webshippyhez szervezi ki a logisztikáját, többet tud eladni, mint a konkurense, hiszen a hosszú távú siker titka a boldog, visszatérő vásárló."

Ezen vízió további megvalósítását támogatja a DayOne Capital kockázati tőkealap, valamint több, szakmai magánbefektető tőkeemelése, akik összesen 3 millió Eurós befektetést eszközöltek a Webshippybe.

Tech startup a logisztikában

A Webshippy látszólag egy logisztikai cég, de valójában egy innovatív tech startup, ahol a közel ötven fős IT csapat azon dolgozik, hogy a partner webáruházak mögött minden időpillanatban a legmodernebb logisztika álljon.

A cég erőssége, hogy olyan, robotizációval támogatott raktármegoldásokkal dolgoznak, amivel a piacon elérhető legalacsonyabb hibaszázalék mellett valósítható meg az e-logisztikai kiszolgálás. Innovatív technológiai és folyamatfejlesztések révén aznapi, vagy akár egy órán belüli kiszállítást is tudnak biztosítani. A piacon az egyetlen fulfillment vállalkozás, ahol nagykereskedelmi piactér is az ügyfelek rendelkezésére áll, ezen keresztül pedig többszáz beszállító kínálatában válogathatnak és tetszőlegesen bővíthetik portfóliójukat olyan termékekkel, amiknek beszerzési árát elég azután kifizetni, miután eladták őket.

Új lehetőségek a magyar webshopok nemzetközi nyitásához

"Hisszük, hogy ezt a minőséget nem csak Magyarországon, valamint a környező országokban, de Európa-szinten is fel tudjuk építeni és egy nemzetközi fulfillment center hálózat kiépítésével tovább segíthetjük ügyfeleinket, hogy olyan csomagszámokat érjenek el, amiről indulásukkor talán nem is álmodtak" - mondja az ügyvezető.

A DayOne Capital az egyik legsikeresebb magán tőkealap Magyarországon, szakembereiktől a cég nem csak anyagi, de szakmai támogatást is kap a nemzetközi terjeszkedésben. A DayOne által vezetett körhöz olyan magánbefektetők is csatlakoztak, mint Szórád Gábor, a DeliveryHero (előző nevén Netpincér) korábbi európai igazgatója, valamint Kovách Anton, az egyik legsikeresebb hazai technológiai cég, a Shiwaforce alapítója. Szaktudásuk hatalmas érték a Webshippy számára, hogy a további nemzetközi terjeszkedés, valamint az IT csapat hatékonysága megfelelő szinten legyen támogatva a elkövetkezendő években.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.