Hirdetés
. Hirdetés

NetApp: a japán cunamitól a Fortune 500-ig

|

A NetApp cég azzal ünnepelte 20. születésnapját, hogy története során először bekerült a legnagyobb amerikai vállalatokat felsoroló Fortune 500-as listába. A cég sikere rávilágít az adattárolási igényekben végbemenő gyors változásokra is.

Hirdetés

A NetApp 6,23 Mrd USD forgalommal és az előző évihez képest 22 százalékos növekedéssel zárta az április 30-án lezárt 2012-es pénzügyi évét. Az utolsó három hónap megszakítás nélkül a kilencedik olyan negyedév volt a cég életében, amelyben 20 százalékot meghaladva nőtt a termékekből származó árbevétel.

A magyarországi NetApp nagykereskedelmét is ellátó Arrow ECS (amelynek 28, elsősorban európai országban vannak érdekeltségei) e teljesítményből komolyan részesült, mivel a NetApp megoldások értékesítéséből több mint 1 milliárd dolláros forgalma származott.

A NetApp az elmúlt évben jól tekert         Forrás: cyclingfans.com

A NetApp ügyfelei világszerte ezidáig összesen 5 exabájt (azaz 5 millió terabájt) kapacitásnyi beruházást váltottak ki az intelligens tárolási optimalizációs technológiákkal. Ez mintegy 25 milliárd dolláros megtakarítást jelent (amely aktuális árfolyamon mintegy 5 750 milliárd forintot ér). A cég megoldásait használók közül száznál is többnek van 10 petabájt feletti adatmennyisége, valamint néhányuk tárolási kapacitása a 100 petabájtot is meghaladta.

A gyártó első alkalommal került be a Fortune 500-as nagyvállalati toplistára 5 milliárd dollár feletti előző évi forgalmával, így ügyfeleivel együtt szerepelhet a listán.

Az 500-1000 fő közötti középvállalkozások számára készített (és e cégek számára árban is elérhető) belépő szintű FlexPod-megoldás lehetővé teszi, hogy a cégek csak a számukra szükséges infrastruktúrába fektessenek be. Az így felépített IT-infrastruktúra egyszerűen és gyorsan akár át is méretezhető a növekvő igényeknek megfelelően, ahogy a vállalat szükségletei megváltoznak.

A skála másik végén a NetApp E-Series Platform termékcsalád áll, amelyben elérhetővé vált fejlett adatvédelmi megoldások, a nagy teljesítmény és egyszerű menedzselhetőség a kifejezetten nagy és folyamatosan növekvő adatmennyiség kezelését képes ellátni különféle iparágakban.

A társaság megoldásainak rugalmasságát éles körülmények vizsgáztatták, amikor a 2011-es japán cunami és földrengés utáni infrastrukturális helyreállításban jelentős részt vállaló Softbank számára a NetApp technológiai segítséget nyújtott. Kihasználva a privát és publikus számítási felhő alapú rendszerek lehetőségeit, a Softbank létrehozott egy speciálisan az igényeikhez alakított „White Cloud” névre hallgató szolgáltatást. Ezt a közszolgálati, illetve non-profit ügyfelek részére ingyen, vagy mélyen nyomott árakkal vezette be már alig néhány nappal a katasztrófa bekövetkezte után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.