Hirdetés
. Hirdetés

NFT-felmérés: a többségnek nem jön be, de hosszútávon egészséges lehet a piac

|

Továbbra is erős piacot teremtenek maguknak, és a széles körű mainstream elfogadás küszöbön áll.

Hirdetés

Bár a többség visszafogta az NFT-vásárlásait, vannak olyan jelek, amelyek hosszú távon egészséges és erős piacra utalnak. A Cointelegraph beszámolója szerint a legtöbb befektető számára még idegen terület hamarosan nagy áttörést fog végrehajtani, és idővel itt is elkezdődhet a profit realizálása.

A nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) növekvő népszerűségével sokan kezdtek el kereskedési stratégiaként "flippelni" ezekkel az eszközökkel. Egy nemrégiben végzett felmérésben az érintettek 64 százaléka azt mondta, hogy az NFT-vásárlás legfőbb oka a "pénzkeresés" volt.

Hirdetés

A blokkláncfigyelő szoftverekkel foglalkozó DEXterlab több mint 1300 embert kérdezett meg a Twitteren az NFT-vásárlási szokásaikról május végén és június elején. Annak ellenére, hogy a többség az NFT-kereskedelemből szeretne profitálni, az eredmények szerint eddig kevesebb mint 42 százalékuk ért el nyereséget.

A második leggyakrabban említett ok, amiért NFT-t vásároltak - mintegy 15 válaszolta ezt -, a közösség tagjává válás. Mások hozzátették, azért vettek NFT-t, hogy "rugalmasak legyenek". A DEXterlab erről a következőket írta: "Az emberek rendkívül szociális lények, így a vágy, hogy egy közösség részévé váljanak és megmutassák magukat, nem igazán meglepő."

A csapat kiemelte a Bored Ape Yacht Club (BAYC) sikerét, amelynek tagjai között hírességek is vannak, valamint olyan exkluzív juttatások, mint a csak a tulajdonosoknak szóló eseményekhez való hozzáférés vagy az új, népszerű NFT-dropok. Bár egyes NFT-kollekciók, mint például a BAYC-é, gyakran több tíz- vagy százezres árakkal is operálhatnak, a válaszadók közel fele azt mondta, hogy csak egy szerény, 50 és 500 dollár közötti árat fizetne szívesen egy NFT-ért. Meglepő módon a második legnépszerűbb válasz szerint (amelyet a megkérdezettek negyede adott) az emberek készek a felmérés felső határán, több mint 2000 dollárt költeni egy NFT-ért.

Az elmúlt 30 napban a legnagyobb "blue chip" NFT-gyűjtemények közül néhánynak, például a CryptoPunks, a Mutant Ape Yacht Club (MAYC), a BAYC és a Moonbirds a piaci sapkájának a felére esett vissza. Ennek ellenére ezek a kollekciók továbbra is vezetik a top NFT eladási listákat ugyanebben az időszakban. Bár az NFT-k árai mindenütt csökkentek, még mindig vannak olyan NFT-k, amelyek dacoltak az uralkodó medvepiaccal.

Nemrégiben a Goblintown nevű, hasznosság vagy útiterv nélküli, szabadon megvásárolható gyűjtemény vezette a listákat, és azóta is a harmadik helyen áll 30 napon keresztül, közel 70 millió dolláros forgalmat bonyolítva. Jelenleg a gyűjtemény alsó ára 3 Ethereum (ETH), azaz körülbelül 4000 dollár, és a legdrágábban eladott példány június 1-jén 77,7 ETH-t ért, ami akkor közel 151 000 dollárt ért.

Más jelek arra utalnak, hogy egészséges a piac azok számára, akik még mindig kitartanak, hogy profitáljanak az NFT-vásárlásaikból. Az NFT-k értékesítési volumene a piaci körülmények ellenére 3,7 milliárd dollár volt a múlt hónapban a DappRadar friss jelentése szerint. A jelentésből az is kiderült, hogy a Solana NFT-k a hálózat történetének legjobb kereskedelmi hónapját produkálták, 335 millió dolláros forgalmat generálva az összes piactéren, ami 13 százalékos növekedést jelent áprilishoz képest.

Az NFT-k továbbra is erős piacot teremtenek maguknak, és a széles körű mainstream elfogadás küszöbön áll. A CoinGecko jelentése szerint az NFT-piac az előrejelzések szerint a következő két évben több mint 800 milliárd dollárnyi tranzakciót fog lebonyolítani, bár a hodlereknek még egy kicsit várniuk kell a profitjuk realizálására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.