Hirdetés
. Hirdetés

Nincs könnyű kiút

|

Munkánk során mindannyian nap mint nap szembesülünk a leállások miatti adatvesztések és munkakiesések okozta nehézségekkel. Ez a munkavállalónak csupán bosszantó fennakadást, esetleg ismételt feladatvégzést jelent, a vállalatok számára viszont pénzben mérhető veszteséget.

Hirdetés

Farmosi Attila, az ACE Telecom Kft. ügyvezetője kommentálja szakcikkünket:

Hirdetés
 

A hagyományos infokommunikációs modellben gondolkodva nem könnyű kiutat találni, hiszen az elöregedett infrastruktúra megújításához költséges beruházásokra lenne szükség. Mindeközben az üzemeltetési és karbantartási költségek, az amortizáció és az egyre magasabb energiafogyasztási költségek tovább csökkentik a beruházásra fordítható IT-költségkeretet.

 

Vegyük sorra, minek kell folyamatosan és megbízhatón működnie! Egyrészt egy levelezőszervernek, hiszen a levelezés leállása napjainkban teljesen ellehetetleníti a munkavégzést. Ugyanilyen fontos a fájlokat és alkalmazásokat tároló közös szerver, hogy a felhasználók elérjék a munkájukhoz szükséges állományokat vagy programokat. Kell egy rugalmas telefonközpont, ami képes kezelni a szükséges számú egyidejű hívást, és lehetőséget ad a mellékek számának gyors változtatására, ha például új kolléga érkezik.

Ezen túl természetesen jól működő internetkapcsolatra és munkaállomásokra is szükség van. A jelenleg használt, kiöregedett asztali gépek még egy esetleges meghibásodás nélkül is jelentősen lassítják a munkafolyamatokat. Akár új vállalkozás indításáról, akár meglévő infrastruktúra megújításáról van szó, jelentős beruházásokat igényel a fenti feltételeknek megfelelő rendszer biztosítása.Óriási kiadások helyett azonban van más megoldás!

Ma már a nagyvállalatok felfedezték a virtualizációban rejlő lehetőségeket, de annak előnyei a KKV-k számára is vonzóak. A hagyományosan házon belül vagy szerverteremben tárolt szerverek, a telefonközpont és a munkaállomások egyaránt működtethetőek virtualizált környezetben, a szolgáltató által üzemeltetett és karbantartott klaszterben. A virtuális szerverek állandóan futnak 24 órás felügyelet mellett, ami egyrészt lehetővé teszi a folyamatos munkavégzést, másrészt radikálisan csökkenti az adatvesztés lehetőségét.

A virtuális telefonközpont tökéletes lehetőséget nyújt az idejétmúlt alközpontok lecserélésére. Használatával gyakorlatilag megszűnnek a hagyományos telefóniában megismert korlátok, a mellékek száma bármikor, szinte azonnal rugalmasan változtatható. Ráadásul SIM-hosztinggal kiegészítve még a vállalati flottába tartozó mobiltelefonok is bekapcsolhatóak a rendszerbe.

A virtuális desktopok helyettesítik az irodai munkaállomásokat, amelyek szintén virtualizált környezetben futnak, így a leállás kockázata gyakorlatilag megszűnik. A virtuális desktopok elérhetőek akár az irodából, akár távoli felhasználóként laptopról, tabletről vagy vékonykliensről.
A virtuális eszközök eléréséhez mindössze internetkapcsolatra van szükség. Szerencsés esetben ezt képes ugyanaz a szolgáltató biztosítani, aki a virtuális megoldásokat nyújtja. Mi mindehhez magas rendelkezésre állású, garantált sávszélességű bérelt vonali internetkapcsolatot ajánlunk és biztosítunk ügyfeleinknek, amit egy, a fővonaltól eltérő technológiájú tartalékkapcsolattal egészítünk ki, így is erősítve a folyamatos elérést.

A szerverek, a telefonközpont és a munkaállomások virtualizálása nem csak az elöregedett eszközparkra jelent azonban megoldást! Az összes szolgáltatás havidíjas alapon működik, így nincs szükség beruházásra. Ráadásul mivel az egyes elemek önmagukban is alkalmazhatóak, ezért a váltás lépésenként is végrehajtható. A visszajelzések alapján a vállalatok számára ugyanakkor vonzó a teljes virtualizálás, már csak azért is, mert azzal összességében több mint 30 százalékos költségmegtakarítás érhető el a jelenlegi infokommunikációs kiadásokhoz képest. Az már csak hab a tortán, hogy a megoldás környezetbarát is: megállítja az IT-szemétdomb növekedését, és alacsonyabb energiafogyasztást garantál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.